Ook de gevestigde wetenschap blijkt soms niet heel erg bevestigd... In dit artikel (
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2472672/Is-high-fat-diet-GOOD-heart-Doctors-say-carbs-damaging-arteries.html, schaamteloos ge-re-post van de osteopaat McKone) worden een aantal experts aangehaald die zeggen dat verzadigde vetten misschien toch niet verantwoordelijk zijn voor hart- en vaatziekten, maar al het toegevoegde suiker dat in ons eten zit. En er zijn steeds meer stemmen vanuit wetenschappelijke en medische hoek die flink van leer trekken tegen suiker, met name de beide Prof. Dr.'s John Yudkin en Robert H. Lustig.
Ik kan me daar wel in vinden. De hetze tegen verzadigde (vaak gelijk gesteld met dierlijke) vetten kon nog wel eens misplaatst zijn, als je bekijkt dat de mens als soort al heel lang dieren eet. Suiker, met name de geraffineerde, eten we nog niet zo lang. Daar is ons stofwisselingssysteem waarschijnlijk dus minder goed op ingeregeld.
Beetje jammer alleen dat heel veel mensen aan de statines zijn gezet, in een bijna-obsessie van de medische stand voor lage cholesterol-waardes. Het was al bekend dat deze statines ("cholesterol-verlagers") aanzienlijke bijwerkingen kunnen hebben, zoals lever- en spierproblemen op z'n minst en neurologische en cognitieve problemen op z'n ergst, maar nu lijkt het er dus op dat ze zijn ingezet voor een kwaal die niet bestaat - of beter gezegd: de oorzaak die niet bestaat voor een kwaal.
Kenshin.