Opera

May 27, 2007 13:21

Tiesiog privalau apie tai pranešti.
Visi bandykit Operą!
Neblogas dalykėlis. Dabar aptarsiu pliusus ir minusus.
Pliusai:
Angliško texto skaitymas. Kompiuterinis balsas perskaitys bet kokį pažymėtą anglišką textą.
Speed dial. Firefox, IE, Flock: jie turi about:blank. Opera, however, ji turi kai ką daug geriau. Puslapis, kuriame įdedi 10 savo favourites ir gali tiesiog iš to vieno puslapio, kuris yra homepage, nueit į kokį nori iš tų puslapių. Kažkaip nesigavo gražiai apipasakot, tai ech, atsiprašau.
Torentai naršyklėj. Ja, ja, dar nenaudojau tai negaliu išsamiau pakomentuot, bet mano manymu turėtų būti neblogai. Niekad nemokėjau torentais naudotis, ir man juos visad ISP stabdė, tai gal netyčia dabar išsispręs mano problemos?
O dabar dalis, dėl kurios čia ir atėjau. Nepatikėsit. Greitesnis internetas! Bet rimtai! Puslapius pakrauna greičiau nei kitos naršyklės! Bet jau man taip atrodo, LOL. Bet jei dėl šito nesu 100% tikras, tai štai dėl ko esu:
Flash filmukus galite žiūrėt ant High quality. Ei-na-sau...... Kai šiandien pasileidęs vakar naktį įrašytą operą pamačiau, kad man nebelagina Quadradius.com... Aš abstulbau. Niekad nemaniau, kad nuo naršyklės gali priklausyt flashinio filmuko greitis. Bet taip yra! Ir dar žiūrėjau šiandien, kaip visad Newgrounds filmukų, ir taip, patvirtinau savo teoriją: filmukus su daug specialiųjų efektų galima žiūrėt su High Quality! Unbelievable!
Žinot tuos lėvai sukurtus saitus, kurie būna truputį per platūs ir, norint pamatyt dešinėj esantį sidebar, reikia pascrollint į dešinę? Nors per platus saitas vos keliais pixeliais? Tikrai nemalonu, juolab, kai pelytė neturi ratuko, scrollinančio į šonus. Tai Opera offers nuostabią feature: Fit to width. Ji tiesiog pataiso saitą, kad tas tilptų į rėmus. Jokios informacijos neprarandama, tiesiog, pataisoma...
Na, dar prie pliusų galima būtų paminėt widgets, bent jau Opera minėtų, tačiau aš jų nenaudoju ir man jie nepatinka, tad pochui.
Aa, Popomundo.com netgi padeda Opera. Joo. Yra ten vienas tox niuansas, kurio negaliu paaiškint, tačiau tai parodo, kad Opera pranašesnė už kitas naršykles.

Minusai:
O taip, minusų ji turi, ir gan nemažai.
Undo. Žinot, kai būna, kad nuklysti gan toli, ir paskui nori padaryt undo per kelis puslapius atgal? Firefox'e ir IE yra prie Undo mygtuko tokia rodyklytė, kurią paspaudus išsiskleidžia buvusių puslapių sąrašas, ir gali pasirinkt, kur nori grįžt. Tai operoj yra kitaip. Reikia Undo rodyklę paspaust ir laikant paspaustą mygtuką rinktis. Kadangi ką tik perėjau į Operą, tai dar nepripratau prie to ir skaitau kaip minusą, tačiau neabejoju, kad prie tokio dalyko priprantama.
No Links Tab. Nėra. Jokio Menu tab, kuriame galima būtų susidėt visus reikiamus links, ir iš bet kurios vietos tiesiog paspaustum ant to linko ir nueitų. Ne. Yra Bookmarks, bet kad į jį patekt reikia eit per Tools. Fuck. Gal ir vėl neįsivaizduojat, bet blah, svarbu aš išsišneku. :D Kitąvertus šią funkciją gan neblogai atstoja tas Speed Dial. Vis vien į links tab neįsidėčiau daugiau nei 10 saitų, tai beveik tas pats: atsidarai naują tab ir kaip paprastą linką paspaudi saitą.
STUMBLE UPON NEVEIKIA SU OPERA!!!! Labai didžiulis minusas! Įsivaizduojat, tai kiekvienąkart kai norėsiu Stumble'int, reix pasikeist naršyklę. Ir kaskart, jei su Opera atrasiu gerą saitą, man reix atsivert naują naršyklę, nusipastint linką, ir tik tada prabalsuot. Vavava. Galbūt dėl to ir neverta naudotis Opera. Ojojoj, kaip negerai.
Na ir dar kartais bebrowsinat pastebėsit visokių trukdžių. T.y. su valdymu. Pavyzdžiui, gal kas žinot, kaip aš mėgstu skaityti prie kompo: aš tada clickinėju pelę all over ekraną. Nu tai Operoj doubleclickas išmeta menu. Neradau kaip disable'int tai, todėl, ech, negaliu sau ramiai spaudinėt pelės, nes vis išmeta tą prakeiktą menu. Mmm! Kuris, beje, kai kuriems gal ir patiktų, nes ten yra funkcija "Translate". Pasižymi textą ir gali jį išsiverst. Aš, aišku, nebandžiau, na bet gal ir kada nors prireiktų.
Ar pasikrovė puslapis, ar ne, rodo, ne kaip įprasta, Status Bar'e, o Adress Bar'e. Truputį per sudėtinga aiškint, kuom tai blogai, bet vat gal, jei vartosit, pastebėsit tai. However, šį trūkumą atstumia tai, kad su Opera viskas kraunas daug greičiau, tad to dalyko labai mažai reix. :D

Suprantu, kad mano aprašymas turbūt labai confusing.. Sorry bout that. Šiaip esmė ta, kad aš pats noriu išsikalbėt, o ne noriu būt suprastas. Vis vien nemanau, kad kas nors dabar siųsis Operą. :D Nu tai va, tai vat tiek ir tenorėjau pasakyt. Čia turbūt didelę makalynę suvėliau, tai dar kartą atsiprašau ir, well, varau toliau explorint internetą. Mano pirmasis žingsnis, kai atradau interneto buvo Webby Awards, kai žiūrėjau visus nominantų puslapius. Tada pastebėjau pirmą kartą, kad dar daug ko nežinau. Tai štai, dabar atsirado nauji web awards. Webware Top 100. Jau atradau ten naują naršyklę Flock, kuria būčiau naudojęsis (Čia dar kita story: Naršyklė, į kurią integruoti Flickr ir Phorobucket akauntai, ir lengva komentuojant pridėt nuotrauką, tiesiog nutempi nuotrauką į komentą ir nereik rašyt HTML kalbos, ir taip pat pilna labai cool extensions, kas ir daro tą naršyklę ypatingą, o dar be jos extensions, dar ir visi Firefox'o extenions tinka, kaip antai StumbleUpon toolbar), tačiau greit atradau Operą, ir deja, Flock teko užmiršt.
Times like these make me wonder: O kodėl aš nebesinaudoju IE7? Gal ką pirmiau randu - tas mano sąmonei geriau? Hmm. Kad ir kaip ten būtų, dingstu. :)

web, flock, pliusai ir minusai, internet, software, opera

Previous post Next post
Up