Dec 03, 2007 19:31
I just LOVE these!!!
You,ve to taste them! ^-^
Zutatent:
350g Mehl
200g Rohrzucker
275g Margarine (weich)
200g dark chocolate
250g Macadamianüsse
Mark einer Vanilleschote
1 Ei
1 TL Backpulver
1 Prise Salz
40g Kakao (für Dekozwecke)
Zubereitung:
1. Zartbitterschokolade und Nüsse grob hacken und beiseite stellen
2. Margarine und Rohrzucker mit den Quirlen des Handrührers cremig rühren
3. Vanillemark und Ei unterrühren
4. Mehl, Salz und Backpulver mischen, sieben und löffelweise dazugeben
5. Zartbitterschokolade und Nüsse unter den Teig kneten
6. Den Teig mit einem Teelöffel abstechen, zu Keksen formen und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen.
7. Im vorgeheitzten Backofen bei 175° (Umluft ca. 150°) ca. 20 min. backen
8. Kakao in ein Sieb füllen und die Plätzchen damit bestäuben
Ingredients:
350g flour
200g cane sugar
275g (soft) margarine
200g dark chocolate
250g Macadamia nuts
marrow of 1 vanilla bean
1 egg
1 tea spoon of baking powder
1 prize of salt
40g cocoa for decoration
Preperation:
1. chop the chocolate and nuts into chunky pieces
2. Mix margarine + cane sugar together, until its a soft lump
3. stir the egg and vanilla bean together with the rest
4. mix flour, salt and baking powder together and give it into the dough spoon by spoon
5. work the chocolate and macadamia nuts into the dough
6. use a tea spoon to form the cookies and place them on a plate with bake paper
7. bake until they are slightly golden (ca. 20 min. by 175°, 150° when using air circulation)
8. fill cocoa into a colander and dust it over the cookies