Політаємо?

Aug 22, 2014 00:02

Кажуть, що у кожному з нас живе дитина. Думаю, правду кажуть, адже якась частина мене обожнює дитячі мультики і я досі дивлюся їх із задоволенням, забуваючи про вік. Хоча щоб любити деякі мультиплікаційні фільми зовсім не обов'язково бути дитиною, адже вони можуть повчити життя і багатьох дорослих і самовпевнених людей. Мультик "Літачки: рятувальний загін" - саме така добра казка для дітей і дорослих, в основі якої - високі моральні цінності, які мають бути закладені кожній людині ще у глибокому дитинстві. Коли цього з якихось причин не відбулося, у соціумі з'являються такі люди, як директор парку в "Літачках". Хоча я впевнена, що у кожного з вас є безліч подібних прикладів із власного життя. А все чому? А тому, що когось у дитинстві недокохали, недоколисали, недоніжили, недовчили, недовклали у свою дитину прописних істин, не навчили любити. Любити і цінувати життя ближніх своїх.



"Літачки: рятувальний загін" - прекрасна картина, яка вчить дітей, розважаючи їх. Дуже цікавий сюжет захоплює увагу глядача від мала до велика і не відпускає до фінальної сцени. Наш шестирічний син отримав купу задоволення від перегляду, хоча й не любить ходити у кіно, і після сеансу сказав: "Навіть краще за Малафіценту!" ("Чаклунку")

Цікаво те, що серед арсеналу цінностей цього мультфільму не тільки геройство й жертовність, а й розуміння того, що дівчатам не варто, як то кажуть, вішатися на хлопців, тому я сподіваюся, що колись завдяки "Літачкам" на кілька збережених дівчачих сердець виявиться більше.

У мультику вимальовані неймовірно красиві види. До того ж, стрічка створена у 3D, тож коли я дивилася сцени польотів літаків понад мальовничими пейзажами, згадувала шикарну Ялту, адже саме там я, по-перше, бачила такі ж невимовні красоти з висоти пташиного польоту, а по-друге - саме там я навчилася літати. Без крил, але попід хмарами, понад деревами - саме ці враження мені пригадувалися увесь сеанс. Думаю, зрозуміти мене зможе лише той, хто колись стрибав з гори з мотузкою або з літака з парашутом. Це неперевершені враження! І нічого не може допомогти пережити їх ще раз, а "Літачки" - змогли. Чи то 3D у кінотеатрі "Оскар" у ТРЦ "Гуллівер" класне, чи то власне панорама від першої особи (літака) творить дива...

Однак то особисте, а ми говорили про виховання. Воно має бути комплексним, аби виховати цілісну людину. "Літачки: рятувальний загін" отримує особисто від мене іще одну зірку за правильну музику. Я була шокована, що одним із провідних саундтреків дитячого мультику є мега популярний хіт... кого б ви думали? ACϟDC! Дивує? Ще й як! І я впевнена, що не всі зі мною погодяться, що хард рок - гарний приклад для дітей, однак все ж таки смію наполягати, що безсмертна класика найякіснішого року, перевірена поколіннями і десятиліттями, потенційно може вкласти у особистість більше змісту, аніж попсова нісенітниця, від якої сьогодні шалений відсоток молоді, перепрошую, тупіє. (Не згодні? Нумо, пригадаймо: "послушай, милая, не ржи, не ржи, не ржи, не ржи, я купил себе 3G". Переконливо?)

Була у цій стрічці ще й особливинка: український дубляж. Він завжди особливий, але цього разу навіть більше, ніж зазвичай. Діалектика, акцент, сленг, гумор - усе це якісно задіяно у процесі озвучування.

Але було учора й ще дещо, що дуже сподобалося нашим дітлахам: особливий прийом, яким зустрічали малечу перед показом. Ведучі телеканалу "1+1", у тому числі Людмила Барбир, чиїм голосом розмовляє персонаж Динамітка, розважали діточок разом із аніматорами, проводили конкурси і розіграші, частували їх смачненьким і дарували подарунки! Благодійний показ був водночас і благодійною акцією, а гроші за квитки на сеанс пішли на підготовку дітей-переселенців зі Сходу до школи.





Наші враження від сімейного перегляду дуже позитивні. Ми чудово провели час родиною і радимо вам не втрачати такої можливості, а якнайшвидше бігти до кінотеатру найближчими днями, адже на носі свята! Саме час насолоджуватися сімейним відпочинком.

Авторское, Рецензия, КИНО, Фильм дня, Солов'їна-рідна

Previous post Next post
Up