Продовжимо цикл оповідок про знахідки від шопоголіка-маньяка:)

May 16, 2014 14:10

Є, звісно імовірність, що всі вже давно про таке знають, але я ще донедавна була несвідома, тому поділюся знахідкою. У Львові, в приміщенні "Музею ідей" є невеликий, але абсолютно прекрасний магазин зі скляними виробами. (В "Трапезну", якщо щось, я теж потрапила вперше, і там мені категорично не сподобалось. Але пост не про це).
На виставках доводилось бувати не раз, бували навіть танці!:) Ходила я повз скляні диво-штуки, і була впевнена, що коштують вони усіх грошей, і навряд чи варто навіть питати про їх вартість... Ходила, милувалася та й по всьому:).

Кольорове гутне скло з Dzyndra ArtGlass Studio:


Ось що я знайшла в інтернетах: Дзиндра --art glass studio -- унікальна сімейна гута, що розміщена в 10 км від старого центру Львова, в живописній місцевості Брюховичі. Заснована у 1992 році.
[Дещо по гуту]Львівська та Венеційська традиції гутного мистецтва доповнюються модерними тенденціями та вигідно вирізняють Дзиндра -- студію серед інших аналогічних європейських шкіл. Роботи виконуються в одиничних екземплярах, вручну, з розплавленого шкла, в традиційній гутній манері "a la prima". Студія має власну галерею Склококо, а також Музей Ідей, що розміщені в підвалах монастиря Бернардинів в історичному центрі Львова. Серед проектів Музею Ідей виставки, міжнародні симпозіуми, фестивалі, плєнери. За час існування студії -- гути на її печі працювало багато знаних в світі художників, серед яких Майкл Роджерс, Мервін Ліпофскі, Іржі Шугаєк. Вже традиційно на гуті виконують свої дипломні та творчі роботи студенти багатьох європейських вищих шкіл. Двері Дзиндра -- студії завжди відчинені для реалізації будь -- яких мистецьких проектів, зокрема, в техніці гутного шкла.
З найкращими побажаннями Олесь Дзиндра


Чи варто казати, що здивуванню моєму не було меж, коли я все ж придивилась до цінників!
Ось такі чудернацькі кулі вартують 20-30 грн., в залежності від розміру. Там є підсвічники, плящечки та купа всіляких дзбаночків-декорушок в ціновому діапазоні 20-100 грн. (Є і дорожчі, відповідно до розмірів та складності).


А цих птахів я придбала у подарунок собі, мамі і свекрусі на день матері. (Одна уже полетіла, як бачите:). Вони величенькі, розміром з долоню і їх можна довго-довго роздивлятися. Краще сфотографувати не було нагоди, але все одно їх треба бачити в живу. Найцікавіше - це ціна:) 33 гривні! Ви можете не розділяти мого захвату від цієї вартості, але повірте так дешево не буває вже ніде!


Тому, якщо шукаєте комусь подарунок, чи небанальний сувенір - зайдіть туди:) І буде всім красиво! Частіше питайте мене куди піти у Львові і що привезти з міста, я знаю ще багато секретів;).
Адреса: м. Львів, вул. Валова, 18а.

Доповнюю запис невеличким відео, де можна помилуватися цими неземними, і навіть дешо іншопланетними штуками:)

image Click to view



Львів, піар, мої милі штуки, фото, український виробник, must_see_lviv, shopping, щасливості

Previous post Next post
Up