СБУ 27 травня ц.р -фотовиставка "УПА Історія нескорених

May 23, 2008 23:33

Вьятрович видимо теперь ешхе и фотки из своей книги в СБУ парить будет.
http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=78792&cat_id=39574
27 травня ц.р. у Службі безпеки України відкривається фотовиставка "Українська Повстанська Армія. Історія нескорених"

Телефон "гарячої лінії" щодо порушення виборчого законодавства: тел. 226-32-32 та тел. 235-63-67.









Протягом багатьох десятиріч тема ОУН і УПА, українського визвольного руху була предметом політичних спекуляцій та ідеологічного міфотворення з боку тоталітарного комуністичного режиму. Нав’язані тоді суспільству стереотипи базувалися на замовчуванні правди про історичне минуле свого народу. Створювані протягом багатьох років ідеологічні штампи даються взнаки і досі - у тенденційному сприйнятті і оцінках частиною наших громадян діяльності ОУН і УПА.

Саме тому Служба безпеки України приділяє пріоритетне значення архівно-пошуковій роботі, вивченню, розсекреченню та оприлюдненню архівних документів про український визвольний рух 1920-1950 років, які збереглися в архівах СБ України ще з часів НКВД-КГБ. І одним із прикладів цієї роботи є підготовка фотовиставки «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених», до створення якої долучилися Український інститут національної пам’яті та Центр досліджень визвольного руху.

Унікальність фотовиставки у тому, що вона побудована на змістовній науково-джерельній базі за допомогою фотоілюстративного та інформаційно-довідкового матеріалу і покликана донести до громадян України цілісну та науково обґрунтовану картину українського визвольного руху середини ХХ сторіччя.

У експозиції виставлено майже півтисячі оригінальних фото,  представлені документи з радянських та німецьких джерел та внутрішні документи Організації Українських Націоналістів та УПА.

З лютого 2008 року унікальні матеріали цієї виставки були представлені у Донецьку та Одесі, а після презентації у Києві планується показати її мешканцям інших регіонів України.

На відкриття виставки запрошуються представники органів влади,  громадські організації, дипломати, вчені, митці, історики та науковці.

Акредитація представників засобів масової інформації до 18.00 26 травня  ц.р. за тел.: 256-96-79, 279-30-40.
Прес-центр СБ України

Вьятрович, СБУ

Previous post Next post
Up