Концерт "ЗАПАСКИ". Фотозвіт + трохабуквів

Jan 24, 2011 15:38



Імпреза напрочуд вдалася, хто не був - шкодуйте і кусайте лікті. Зібралися переважно "самі свої" - в основному публіка з "Зажигалки" зразка 90-х, друзі-товариші Павла Нечитайла (може хтось іще досі не знає, що "Запаска" - це новий проект Павла та його друга і соратника, лідерки гурту "ЧеЧе" Яни Шпачинської?).

А відбувалося то все

"Комора" - це просто приміщення, яке винаймають для репетицій прості кам"янецькі хлопці Сергій Кащеєв, Михайло Кубряк, Андрій Гончаров та Денис Бойко. І подумали вони: "Як би нам, та з таким приміщенням, почати піднімати культуру кам"янецьку?" А тут саме, як на замовлення, після довгих митарств у столиці до Кам"янця повернувся Павло разом зі своїм новим проектом;) Пазл склався ідеально, і в один вечір 20 січня 2011 року сталося зараз дві важливі події:

по-перше, дебютний концерт "Запаски" в Кам"янці-Подільському, яким розпочато гастрольний тур через Київ і Львів аж до Європи - Польщі та Чехії;

по-друге, презентація щойно створеної музичної студії "Комора.Ом", яка претендує стати першим і наразі єдиним у нашому місті клубом, куди можна буде запрошувати молодих, цікавихі, прогресивних музикантів з усієї України. Що й казати, музична культура в Кам"янці сумно курить бамбук в очікуванні, доки хтось візьметься її піднімати і розвивати:(



Атмосфера в "Коморі" виявилась несподівано стильною, клубною. Сучасна акустична апаратура, якісний звук, "правильна" музика (чесно, я думала, це буде підвал, гітара в розетці і добре, якщо дадуть табуретку;)). Головний же шарм було створено особистою колекцією платівок Сергія Кощеєва. А осьо він сам - маленьке соло а-капела перед виступом хедлайнерів цього вечора;)



Дует Павла і Яни особисто для мене був доволі несподіваним (отака я цілий вечір була зачудована;))) Такий собі фундаментальний гоблін Нечитайло з його потужною глоткою - і поряд з ним така вся тендітна, зефірна, витончена Яна, чистий ельф:) А вдвох вони творять щось дуже цікаве, гармонійне, романтичне й навіть трохи казкове.

Та ще є "третій учасник проекту" - loop station. Це, в двох словах, коробочка з двома педальками, яка дає змогу просто під час виступу награвати чи наспівувати окремі музичні фрази і тут же їх відтворювати, створюючи таким чином враження цілого ансамблю. Не буду довго переказувати, що це за музика - дивіться і слухайте:)

Відео на пісню "Несподівано" http://www.youtube.com/watch?v=8nUVxAhsT54&feature=player_embedded
"Будинок чарівних гномів" http://www.youtube.com/watch?v=beru2k-c3IE&feature=related

"Запаска" вже випустила свій перший міні-альбом на 6 композицій, що має назву «LANKA». Прослухати пісні можна тут: http://www.myspace.com/3apaska







Фішка Павла (не зовсім нова, але особливо яскраво проявилась саме у цьому проекті) - незвичні, навіть екзотичні музичні інструменти: дитячий баянчик "Калінка" (Павло каже, що бабуся ще в дитинстві подарувала), губна гармошка, африканська скрипка ребаба (собі таку хочу), африканське "піанінко" - дошка з металевими пластиночками, за які треба дринькати, і буде гарний звук, ну і ще всілякі-різні звукоімітації.



Фішка Яни - це її гітара, на якій вона творить різними способами що-завгодно, її чудовий трохи дитячий голос. А ще вона мило співає як песик і весело мругає очками;)).







Куда пойті куда податца, Ахтунг, Всякая всячіна, Культурная жізнь города

Previous post Next post
Up