ПАХОДЖАННЕ: Вале-д'Аоста
Віно: Valle d’Aosta Chambave Moscato ці Recioto di Soave.
Выхад: 4 порцыі
Інгрэдыенты:
• 20 чарнасліў без костачак,
• 20 лустачак сала.
Спосаб прыгатавання:
Замачыць чарнасліў у цёплай вадзе на 30 хвілін. Зліць ваду і абсушыць папяровымі ручнікамі.
Абгарнуць кожны чарнасліў у лустачку сала, затым замацаваць калыпком і пакласці ў гарачую духоўку на 10 хвілін.
Існуе варыянт, пры якім чарнасліў без костачкі начыняецца 1 ч. лыжкай пячоначнага паштэта, затым загортваецца ў лустачку сала і змяшчаецца ў духоўку.
© Святлана Калтовіч, 2012 г.