Рукоділля за перше півріччя 2020

Jul 01, 2020 10:20

Все ж вирішила написати, щоб зафіксувати хоч так.

Спершу я закінчила ведмедиків, Dimensions 35151, Buttons and Bears, 11 січня. Цю роботу я вишивала підбором. Нитки у мене практично всі були, лише деякі перевела в нитки діменшенза. Зараз би купила набір, але тоді, коли збиралася, його ще не перевипустили. Схему знайшла в форматі .xsd і відскановану, якість - жахлива. Вже який перенабір бачу проблеми з бекстічем - намальований абияк. Можуть бути пропущені і переплутані кольори, можуть бути помилки. Ведмедики вийшли дуже милі, я навіть не думала. Колись оформлю для свого кабінету, а поки що в рулон і в шафу.



Далі взялася за вишиванку, буде подарунком. Заготовку купила торік на хендмейд-експо. Бісер підбирала по інструкції, але наступного разу, якщо він буде, візьму заготовку і піду на Петрівку підбирати вживу, бо цей підбір мені не сподобався. Але бісер я купила заздалегідь і купувати наново вже не хотіла. До речі, бісеру в інструкції вказано з великим запасом, а оскільки я купувала з запасом від зазначеної кількості, то залишилося в мене ледве не половина. Вишивала на куснапах. Вишилося досить швидко, це ж бісер. Всього десь місяць затратила на неї: один рукав у січні, другий і основну частину - в березні-квітні. Шити не буду, це ж подарунок, мама вже за своїми мірками пошиє вдома.





Після ведмедів вирішила вишивати півонії, але зненацька дістала з ящика старий набір з котиками і пташками. Лежав у мене років 15. Мені здалося, що там мало вишивати, за два-три тижні справлюся. Як завжди, промахнулася в часі, вишивала два місяці. Виявилася цікава річ. Той набір, що в мене, це випуск Creative accents, називається Cheep entertainment, 7881. А потім його перевипустили вже під брендом Dimensions, номер 03839 Three bird watchers, додавши по боках по півтора см і заповнивши порожні місця білим півхрестиком. Я скачала перенабір саме до другого, пороздивлялася обидва відшиви і вирішила вишивати другий. Взяла іншу канву, бо тої було впритик, і давай лабати по перенабору. Коли глип - у мене щось надто яскраво. Я до схеми, а там має бути півхрестик. Довелося ще посидіти добряче, позрівнювати схему і перенабір, все актуалізувати, а тоді вже продовжувати роботу. Вишивала два місяці приблизно, закінчувала вже під час карантину. Вийшли дуже милі котики.




А далі почався карантин. Було незрозуміло, скільки нам сидіти, що буде з доларом і поставками, тож я дещо в ці дні прикупила (але справедливості ради вже і повикористовувала).

Спершу я взялася за чобіток для Тарасика. Він давно просив. Я думала зробити фетровий, але мене щось не вабить ні процес, ні зрештою результат. Сіли переглядати чобітки і Тарас вибрав цих двох пінгвінчиків, 09144 Hugging penguins. Коли набір прийшов, виявилося, що це гобелен з шерстю. Я колись вже вишивала гобелени, але не шерстю. Процес не такий звичний, як хрестиком, але нічого складного. Хоча треба зазначити, що малюнок нанесено ой як криво, на 2, а то й 3 клітинки злазить. І як ото тим китайцям вдається рівнесенько все розташувати і надрукувати? Я вишила його за 11 днів, так швидко він летів. Трохи його перекрутило, але може, це після прання піде? І ниток залишилося ще на один відшив. Треба тепер згадати, як цей чобіт шити і вибрати, яку тканину брати на зворот і підкладку. Машинку відвезла до мами, то треба або виділити день на роботу і їхати туди, або забрати додому знову і вправлятися у шитті. Так що з цим процесом вишивка готова, але ще не готовий виріб. Ниток було ну дуже багато, коса вийшла з таку товсту руку. На другий відшив не вистачило по 1-2 пасми білого і асфальтового кольору, але всіх вовняних ниток вистачило і залишилося. Вирішила, що поки свіжі враження, не відкладати в довгий ящик і вишити ще один чобіт. Купила страмін такого ж каунту і взялася до роботи. Вишивала по перенабору. Це виявилося і легше, і важче. Виявилося, по нанесеному малюнку легко вишивати, бо якщо треба заповнити велику зону одним кольором, то лабаєш собі, поки не набридне. А у випадку з перенабором треба весь час дивитися і звірятися. На роботу пішло трохи більше часу: днів 17 чи що.























Далі стала вишивати будиночок на дереві від дизайнерки Євгенії Колеснікової, купила цей набір на виставці весною - яке щастя, що її встигли провести до карантину. Ниток було в мене десь наполовину, і я навіть спершу хотіла замовляти всі, але потім подумала, що в мене є весь анкор, і треба брати щось із нього. Тож провела ранок над збиранням набору, і врешті виявилося, що купити треба лише 5 моточків, які ніяк не можна підібрати. У них можна попросити схему в ел. вигляді, але присилають лише пдф, не xsd. Чому? Загадка, бо пдфка робилася явно з РМ. Тож довелося ще вручну перенабирати. Виявилося не дуже складно, справилася за кілька вечорів - розбила на кілька етапів. Вишивалося легко, бек відклала на потім. Задники купила одразу. До менших приклеїла клеєм момент, на більшу клею не вистачило, клеїла на двосторонній скотч, але приклеїлося погано, треба переробити. Чомусь не стоїть одна з фанерок. Пізніше буду розбиратися, чому.







Потім швиденько вишила метелика червоного від ТМ Натхнення.



А ще щоб поповнити список того, що я ще робила на карантині, дістала малюнок по номерах. Купила його років три чи чотири тому, але виявилося, фарби не висохли, все чудово. От малюю і отримую задоволення. Зараз малюю по півгодини на день, і малюнок потихеньку просувається. Малювала його в квітні і травні, а червні ні разу так і не сіла за нього. Залишилося ще немало роботи, але має бути дуже гарно.





Їздили в Шевченкове на два тижні і туди я взяла два мілл хілли. Один - куплений весною на хендмейд-експо дід мороз від Джима Шора і великий набір з яблуками. Вирішила їх перенабрати і це виявилося дуже хорошим лайфхаком. Діда мороза вишила за 4 дні, а більший набір за 8. Звісно, і часу там було більше, але те, що не треба по схемі очима визбирувати ті символи, значно прискорило роботу.









Всі дрібнички повишивала, тепер час взятися за велику роботу. Вибирала між рожевими півоніями і півоніями і кентерберійськими дзвониками, маю обидва набори. Дуже хотіла другий, але в інстаграмі якраз підписалася на панянку, яка вишиває цей дизайн, і я вже трохи наїлася його. Тож взялася за перший. Цей набір вже знятий з виробництва, Coral peonies #35298, китайська комплектація. Іде чудово: великі шматки одним кольром. Канву перед вишиванням випрала, стала м'яка і комфортна. Спершу натягла його на велику раму, потім побачила, що Андрій вдома, і я не завжди можу пробратися до столу і до станка, а носити туди-сюди його незручно і перенатягла на маленький підпопний станок. Вишила 15%. Дуже сподіваюся закінчити до кінця літа.




Оформила кілька робіт. Замовила в епіцентрі рами, натягувала сама на скоби.






Покупки

На хендмейд-експо купила заготовку на дереві Будинок мрії від Євгенії Колеснікової і два набори мілл хілл. Коробка для муліне, бо дмс вже нікуди не влазить, та й нитки від наборів дім уже теж вивалюються з коробки. Набори: чобіток з пінгвінами, півонії і кентерберійські дзвіночки, три набори з метеликами від Натхнення, тканина на чобіток для Андрія і ел. схема, ниточки на будинок мрії, страмін правильного каунту і неправильного. І забула вже, коли саме, але купила таки кросстіч сагу - програму для андроїда для вишивання. Вона виявилася значно зручнішою за кроссті. Все супер, користуюся тепер лише нею.






Плани на друге півріччя:
Завершити ці півонії
Півонії і кентерберійські дзвоники
Чобіт для Андрія

барвиста вишиванка, готові, процес, dimensions, mill hill, оформлені, вишивка, невишивальне рукоділля, натхнення

Previous post
Up