Роні

Oct 07, 2011 23:59




Напишу ще про кішку. Вирішили назвати її Роні, бо Лілія мені не дуже подобалось. Думала: як її називати? Ліля? Ну що це за ім'я для кішки. Тим більше, що вона не лагідна і мила, а розбишакувата і дикувата. Хотіла літературне ім'я і вибрала ім'я Роні - як Роні-дочка розбійника.

Вона трохи відійшла, якщо заловити її біля миски з їжею, дається погладитись і навіть можна її потіскати на колінах, сидячи в кріслі в кухні, але якщо нести до компа з метою потіскати її там за читанням жж, втікає. Під кріслами никається вже набагато менше, але никається біля стін. Може прийти потертися об ноги, але коли бачить, що ти тягнеш до неї руку, щоб погладити, втікає. Якщо мурчить, то як трактор і надовго. Андрій скаржився, що вночі приходить, лягає в голові і мурчить впродовж години і не дає спати. Куди йому зрозуміти, яке це щастя, він ніколи не тримав котів. Спить або в ногах у нас, або біля подушки, або за ліжком, де стоять запасні подушки, на подушці. Любить спати вдень на спинці дивану, фото нижче.

Їсть добре, від'їла вже нереальний такий пузяку, хоча ми її наче не перегодовуємо. Ггг як ходить, то аж хребет прогинається під вагою живота. Їсть роял канін 34 для кошенят, і ще додатково п'є молоко, ряжанку, їсть м'ясо, яйця варені, ошпарену курячу печінку - любить все, і до всієї їжі проявляє інтерес. Хоча по столам не лазить, я якось забула на день на столі тарілку з м"ясом для неї ж, і коли прийшла додому, побачила його нетронутим. Вдень даю їй до 60 грамів корму, і давала прикорм, небагато - наприклад, трохи ряжанки або половина яйця, або трохи творога на день. А вчора приходив ветеринар, я порадилася з ним, і тепер буду давати менше корму, щоб не перегодовувати.

В туалет ходить справно, її лоток і наповнювач влаштовують її цілком і повністю. Риє так, що здається, хоче прорити до сусідів. За ці два тижні без двох днів були пару ляпсусів, обидва - на нашу пухову ковдру. Але обидва рази її лоток був недоступний для неї, тож я сприймаю це нормально. Хоча хотілося б, щоб вона потерпіла. Надіюся, з часом вона стане більш вихована.

Вчора приходив ветеринар зробити щеплення. Їй після притулку мали зробити друге по порядку щеплення, і навіть лікар приніс з собою вакцину. Але за кілька днів до його приходу я помітила, що вона весь час крутить головою і чеше вуха. Запідозрила вушного кліща, лікар діагностував отит. Тепер накупили ліків і будемо капати і засипати присипку. Перше закапування пройшло наче нормально, але треба, щоб хтось кішку тримав і лагідно з нею говорив, а другий заливав краплі. А щеплення так і не зробили, і доведеться перше повторити.

Грається з іграшками: махалочкою з пір'ям, м’ячиком, який котиться і дзвенить. Купила їй велику кудлату мишу, вона з нею смішно бореться. А маленьку з пір'ям кудись загнала, навіть не знаю, куди саме. І дуже смішно грається: підстрибує і робить в повітрі кульбіти і сальто.

Трохи фоток і відео. На перших фото вона в коробці, вона там ховалася перші кілька днів. А зараз ми купили їй класну велику когтеточку з хаткою. Поки що вона не проявляє до неї великого інтересу, але я на це сподіваюся. І на свіжих фотках вона зовсім не така, як на фотках з притулку.

image Click to view



коти, Роні

Previous post Next post
Up