Я, патріарх УПЦ ФІЛАРЕТ, пропоную обміркувати мою пропозицію....

Oct 19, 2021 02:37

Многолетний Дедулькин читатель, патриарх Филарет (Денисенко):

"Дорогі брати і сестри.
Шановні читачі жж калаказо.
Я, патріарх УПЦ ФІЛАРЕТ, пропоную обміркувати мою пропозицію.
У вас в РПЦ безлад і гомосексуалізм, хабарі, побори, приниження, наклеп та інші страшні гріхи. Пропоную вам перейти в УПЦ КП і здобути свободу ВІД ГРІХА, А ЗНАЧИТЬ І ЖИТТЯ ВІЧНЕ.

У нас в упц кп світ, повага, немає гомосексуалів.
Досить вам служити тютюнового митрополиту і брехунові Кирилу, на ньому немає благодаті. Рятуйтеся.
Чекаю з братньою любов'ю.
Філарет, Патріарх Всієї Русі України.
октяьрь 2021".

отсюда

"Дорогі браття і сестри! Господь Ісус Христос проповідував Євангеліє не тільки людям освіченим, знавшим закон, а проповідував для кожної людини. І тому проповідь Його була дуже простою, а простою тому, щоб зрозуміли цю проповідь прості, неграмотні і неосвічені люди. Ось і сьогодні в Євангельському читанні ви слухали; як нам треба жити? Христос на це запитання відповідає: «Як хочете щоб з вами робили, те і ви робіть». Що ми хочемо для себе? Щоб нам робили добро, любили нас, не засуджували, бажали нам успіху в житті. Зрозуміло чого ми хочемо. Так ось цього треба бажати і людям. Не тільки бажати, а й робити так, щоб їм було приємно.

Дальше Ісус Христос говорить: «Якщо ви робите добро тільки тим, хто вам робить добро, яка вам за це подяка? Бо і грішники те саме роблять. Якщо ви хочете, щоб вам давали в борг, то ви теж давайте; не чекаючи, що людина може повернути». Ось такі прості, але зрозумілі для кожної людини слова говорив у своїй проповіді Господь наш Ісус Христос. І це для того, щоб жодна людина не могла виправдатися тим, що вона не розуміє. Христос говорив просто, щоб зрозуміли усі. Тому і наша проповідь повинна бути простою зрозумілою для кожної людини. І простота цієї проповіді полягає в тому: «Робіть те, що собі бажаєте».

Тому і ми, дорогі браття і сестри, повинні робити людям добро, таке ж добро, яке бажаємо для себе. І якщо виконаємо цю заповідь то успадкуємо Царство Небесне. Ми не живемо для того, щоб попасти у вічне життя. Це від нас не залежить; хочемо ми чи не хочемо, віримо чи не віримо, а вічне життя є. А ось в яке вічне життя ми попадемо, це вже залежить від нас, як ми будемо жити на землі. Тому будемо жити на землі так, щоб наше життя було підготовкою для вічного блаженного життя, яке нехай дарує нам Господь Ісус Христос по своєму великому Чоловіколюбству”.

Українська Церква бере свій початок від проповіді святого апостола Андрія Первозваного (І ст.), Оскольдового хрещення (862 р.) та хрещення Руси-України за святого рівноапостольного князя Володимира (988 р.). Українська Православна Церква Київського Патріархату є спадкоємницею Київської Митрополії у складі Константинопольського Патріархату, історичних Галицької митрополії, Буковинської митрополії з центром у Чернівцях, Кафсько-Готської митрополії у Криму і Причорномор’ї та інших структур Православної Церкви, які раніше діяли в межах України та в українській діаспорі.

Помісна Українська Православна Церква Київського Патріархату здійснює свою діяльність на основі: Священного Писання і Священного Передання; канонів і правил святих апостолів; правил і постанов семи Вселенських Соборів; правил і постанов Помісних Соборів і Святих Отців; постанов своїх Помісних і Архиєрейських Соборів, Священного Синоду, Указів Патріарха Київського і всієї Руси-України та Статуту про управління УПЦ Київського Патріархату.

Українська Православна Церква Київського Патріархату є Українською Помісною (автокефальною) Православною Церквою і входить до складу Єдиної Святої Соборної і Апостольської Церкви, Главою якої є Господь наш Ісус Христос. Українська Православна Церква Київського Патріархату є рівна в правах з усіма автокефальними помісними церквами.

Слава Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь".

отсюда

УПЦ, Патриарх на удаленке, Филарет Денисенко

Previous post Next post
Up