(no subject)

Jan 30, 2014 23:07

Отже, мій обіцяний пост з центру суспільно-політичних подій України останніх місяців. Пробігала я у справах центром столиці та й надумала трохи пригальмувати, роздивитись усе навколо, поки людей трохи менше (це був обідній час робочого дня). Ще я знала, що на одній з барикад просто вулиці розміщена фотовиставка на тему євромайданівських подій, тож побачити її на власні очі хотілося страшенно. Отже, ділюсь усім, що побачила.

Тоді ще не було морозів та не випав сніг, погода була більш схожа на осінню, але все одно було досить холодно. На своєму місці я побачила ту "Йолку", заради якої побили студентів 30 листопада на Майдані. ЇЇ каркас досі прикрашають плакати з лозунгами, карикатурами, прапорцями й різними видами народної творчості





ось вигляд з іншої сторони, прикрашена згори донизу))

Щоб зігрітись, активісти палять багаття в бочках, а ось ці мужні чоловіки заготовлюють дрова.



На Майдані працює пункт "Теплі речі", де кожен може взяти додатковий одяг для обігріву. Теплі речі наскільки я знаю звозять не тільки небайдужі кияни - їх передають зі всієї України.



Зліва на фото видно білу палатку, а біля неї хлопця з стаканчиком чаю чи кави - так от, це "точка" роздачі теплої їжі. Я чесно скажу, бігала там трохи зголодніла, а аромат навколо того місця стояв неймовірний. Черга за гарячими стравами була довга, але рухалась швидко.

Тепер до питання чистоти. Мене дуже злять фразочки типу "засрали все на Майдані". Маю що відповісти на подібні зауваження:

1) для тих, хто взагалі не був жодного разу за життя на Майдані або ж був два чи три рази - яка вам різниця, засрали там чи ні? слідкуйте за порядком у власній голові, оселі, дворі, місті тощо;

2) хто вам сказав, що там брудно? ви там були, бачили на власні очі? чи вам "угодліво" показали по Інтеру або жсусідка розповіла? не були - не кажіть! не беріть приклад з нашого вже колишнього прем'єр-міністра, який казав "я цю книжку не читав, але засуджую";

Ось мої фотки, подивіться й скажіть, чи бачите ви гори сміття? Чистіше, аніж коли прибирають комунальні служби.





Ось вигляд на сцену. Як видно, у натовпі стоять звичайні люди, багато хто прийшов дихнути повітря Майдану на обідній перерві. На сцені в цей час один цікавий мужчина читав смішні вірші, його видно на екрані. Обстановка приємна, не напружена, але ж то був час мирного протесту.





На Майдані є ще місцева унікальна пам'ятка - стіна з дерев'яних дощечок з назвами міст, які підтримують Євромайдан. Вона довга й цікаво вимощена - дивитись не передивитись. Якщо вірити цій стіні, настрої Євромайдану підтримують не тільки в Україні - небайждужих вистачає у всьому світі. Я ж в обов'язковому порядку знайла міста, які мені близькі (Чернігів, Прилуки, Ніжин, Вороніж навіть - це Росія):

















І звичайно ж я подивилась фотовиставку, що присвячена Євромайдану. Учасники виставки - фотокори й журналісти, які з перших днів активно висвітлювали події на головній столиці країни. Фото дуже красиві й вражаючІ, якісні й семантично навантажені, їх дійсно краще бачити вживу. Це - справжні емоції, краса і сила простих людей.





































Зараз, коли на вулиці -20 градусів морозу, Майдан ще стоїть. Думаю, така витримка гідна великої поваги.

євромайдан, #євромайдан

Previous post Next post
Up