"Збережи старий Київ"

Jun 03, 2011 15:04

Originally posted by myshyak at "Збережи старий Київ"
В четвер, 2 червня, о 19.00 стартує безстрокова акція для Киян і гостей міста - відкриття інформаційних стендів на Пейзажній алеї, з постійно оновлюваною експозицією, біля Десятинної церкви та на Андріївському узвозі. На стендах буде міститись фото, інформація про культурну спадщину, незаконні забудови та проблемні точки в Києві.

Інформація буде надаватись анлійською та українською мовами з тим, щоб про ситуацію в Києві та на Десятинці розуміли не тільки пересічні українці, а й госты з інших країн, де такі об'єкти охороняються ЮНЕСКО, а збереження для нащадків культурної спадщини є державною стратегією. В Україні, на жаль, ситуація протилежна.

Нагадаємо, що рейдерське захоплення залишків Десятинної церкви та намагання побудувати там нову церкову - не перша атака на Пейзажній алеї. Важкими зусиллями місцевих жителів та активістів вдалось відстояти алею від забудови. На місті, де МЗС намагався збудувати багатоповерхівку, на даний момент росташовано сквер з котами - найвідоміше місце відпочинку киян, витвір мистецтва та гордість Києва. Досвід показує, що відстояти він незаконного нападу сквер або об'єкт культурної спадщини цілком реально та потрібно для наших дітей.

Просимо журналістів висвітлити цю подію!
Закликаємо усіх небайдужих киян!
+38068 251-130

in kyiv, музейне, археологічєскоє

Previous post Next post
Up