Обухів. Ще один сценарій виборчого бєспрєдєлу

Feb 26, 2012 18:18

Оригинал взят у bilozerska в Обухів. Ще один сценарій виборчого бєспрєдєлу

У місті Обухів 18 березня відбудуться вибори міського голови. Я в курсі подробиць, бо мені розповідає мій адвокат Сидір Кізін.
Одним з кандидатів на посаду мера Обухова є місцевий підприємець, член ВО "Свобода" Валерій Воробець. Він подав документи на реєстрацію одним із перших, йому було видано посвідчення кандидата і зареєстровано його довірених осіб.

І тут раптом довірена особа кандидата на посаду Обухівського мера від Партії регіонів Олександра Левченка подала позов до Київського окружного адміністративного суду з проханням скасувати реєстрацію Воробця. Довіреній особі регіонала відкілясь стало відомо, нібито в документах свободівського кандидата відсутня заява про намір балотуватися.

Як виявилося, ця заява з папки просто зникла. І суд задовольнив цей позов - незважаючи на те, що Воробець і його юристи пред’явили довідку за підписом секретаря виборчої комісії, що документи були надані у повному обсязі.

Докладніше про це можна почитати тут:
http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/027961/

Сьогодні відбулося засідання Апеляційного суду, який... залишив у силі рішення суду першої інстанції. Щойно Кізін розповів мені, що в основу судового рішення була покладена позиція юриста міської виборчої комісії Дмитра Горшкова, який зайняв в суді сторону позивача і визнав позов у повному обсязі. Причому позивач - уповноважена особа кандидата від ПР, а сам юрист працює на підставі договору з головою виборчкому, який теж є представником ПР. Тобто, існує очевидна зацікавленість.
Члени комісії, каже Кізін, на засіданні не погоджувалися з таким рішенням суду першої інстанції, але юрист в апеляційному суді всупереч їхньому рішенню не змінив своєї позиції.

Як результат - суд проігнорував оригінал довідки з виборчкому і оригінал протоколу виборчкому про прийняття повного пакету документів, а також постанову комісії про реєстрацію кандидата, з якої вбачається, що Воробець подав повний пакет документів.

Суд відмовив представникам ВО "Свобода" у допиті свідків, а саме секретаря та членів виборчкому, які приймали документи на реєстрацію і бачили, що всі необхідні документи були наявні.
Не схотів суд і винести окрему ухвалу про звернення до генпрокурора щодо можливого порушення кримінальної справи з приводу крадіжки документів у виборчій комісії.

І це тільки один випадок, про який я знаю... А про скільки ми не знаємо?

Previous post Next post
Up