Захоплені життям: історії успіху ветеранів АТО. Харків.

Apr 03, 2017 13:48



Олександр і Поліна Фомінцеви.

Толковая статья на "Дзеркалі Тижня". Рекоммендую.

Четвертий форум соціального проекту "Воїну - гідну працю" громадської організації "Центр зайнятості вільних людей", який допомагає ветеранам АТО знайти себе в мирному житті та реалізуватися, пройшов 23 березня в Харкові.

Ветерани неохоче розповідають на публіці про те, що їм довелося пережити на війні. Деякі речі розповідати страшно, інші - боляче, часом - соромно. Але іноді вони все ж таки розповідають. Про те, що врізалось у пам'ять, залишивши в душі слід назавжди. Про своїх побратимів, які не повернулися додому. Розповідають, ретельно добираючи слова. Без емоцій. Історії, які раніше ми тільки в книжках читали та бачили у фільмах про Другу світову війну. Тепер вони - з нашого сьогодення. І сприймаються вже інакше.

Та все ж таки частіше ветерани говорять не про війну, а про те, що було з ними до та після неї. У кожного з них - своя дивовижна історія, яку, можливо, самі вони не вважають такою вже й успішною. Але ветерани знають: повернутися з війни нелегко. Буває простіше взяти автомат і піти на війну, ніж, прийшовши додому, поставити його на місце. Тому сподіваються, що їхній приклад допоможе тим побратимам, які в мирному житті себе поки що не знайшли. І готові надати підтримку. Адже за кадром форуму - чимало історій тих, хто не впорався, пішов в алкоголь, наркотики, агресію, кримінал, а то й спробував розстатися з життям.



Микола Сапелкін



Олег Оберніхін



Олег Качкалда



Андрій Сарвіра



Олександр Фомінцев

Вглядитесь в их лица. Эти люди спасли Украину.

Теперь им предстоит ещё один подвиг - сделать её успешной. Ибо преуспевающая независимая Украина - это смерть фашистско-путинского режима.

Давайте же поможем им в этом благородном деле! Вместе у нас непременно всё получится.

-------------------------------------------------------------------------
В связи с переездом серверов ЖЖ непосредственно на оккупированную путинской фашнёй территорию, журнал работает как зеркало. Комментарии отключены. Желающимся высказаться по теме поста - милости просим на DreamWidth.

ветераны, украина, ато, центр зайнятості вільних людей, война, армия, харков, российско-украинская война, убд, наши люди

Previous post
Up