Комплимент всей жизни, или Вены мечты

Apr 02, 2016 17:40

Вот вроде труЪ-мужыгам (а хунтокарателям - так тем более) не пристало вестись на комплиманы, от кого бы они не исходили. Но тут, пожалуй, случай особый.

"Вены мечты". Звучит, правда?

Это мне такое в Киевском городском центре крови сказали. Просто невозможно было не рассмеяться и затем не ходить весь день с лыбой до ушей, вспоминая, с каким искренним восторгом это было сказано. На фоне гемоглобина в 164, эталонных анализов и всё такое...

В общем, оголтело агитирую всех хунтанов приобщаться к донорскому движению (вот здесь, например). Поверьте, это очень востребованная тема. Тем более, в наше военное время. К примеру, только одному нашему тяжело раненному комвзвода влили суммарно 8 (восемь!) литров крови (это при том, что в человеческом теле всего 6 л крови...). А обычная доза однократного донорского забора крови - около 500 мл. Хотя и вне войны, в мирной жизни медицинские потребности в крови и её компонентах - очень велики.

Это отличный способ помочь Армии, стране и тем, кто требует такой помощи, в нынешних экономических условиях, когда многие не имеют возможности помогать материально.

Это не только полезно для вашего организма и может спасти кому-то жизнь, но и даёт вам возможность на совершенно законных основаниях, независимо от воли вашего начальства, получить ещё один выходной день.

И ещё: это - вовсе не больно и не страшно! :)

[Как правильно сдавать кровь - читаем тут]Напередодні, ввечері, необхідно повечеряти, при цьому не можна вживати жирну, смажену, копчену їжу, яйця, молочні продукти та напої, які містять алкоголь.

У день дачі крові бажано відпочити, легко поснідати та не планувати на цей день серйозних справ, інтенсивне фізичне навантаження, прийом алкоголю. Не бажано в цей день управляти транспортними засобами через емоційне збудження, яке буває, як правило, у всіх.

За 2 години до та 2 години після дачі крові палити небезпечно і для Вас, і для того, кому потрапить Ваша кров.

Намагайтесь регулярно і збалансовано харчуватися, вживайте побільше рідини; відмовтесь від вживання алкоголю за 48 годин до процедури; утримайтеся від вживання аспірину, анальгіну і ліків, що містять аспірин і анальгетики, за 72 години до процедури; по можливості, не паліть за годину до процедури; обов'язково виспіться, відпочиньте.

Як харчуватися перед здачею крові:
- напередодні відмовтесья від жирного, смаженого, гострого, копченого, молочних продуктів, яєць. Рекомендується солодкий чай, узвар, хліб, сухарі, сушки, відварні крупи, макарони на воді без масла, соки, морси, компоти, мінеральна вода, овочі, фрукти (крім бананів);
вранці, в день кроводачі обов’язково легко поснідати;

Дотримання цих вимог особливо важливе, якщо ви здаєте тромбоцити або плазму. Не виконання цих порад може зашкодити якісно провести сепарацію Вашої крові (відділення необхідних компонентів) і зробить неможливою здачу.

Під час здавання крові:
Дайте знати в будь-якому випадку, якщо Ви почуваєте себе недобре. Обов'язково повідомляйте лікаря про можливі ускладнення під час здавання.

Після здавання крові:
- відпочиньте протягом 10 хвилин;
- з'їжте легку їжу та випийте солодкий чай;
- якщо ви недобре почуваєтеся, повідомте персонал;
- протягом 2-3 годин не піднімайте нічого важкого рукою, з якою брали кров;
- краще уникати інтенсивних фізичних навантажень протягом наступних 12 годин;
- алкогольні напої краще не приймати раніше ніж через 8 годин;
- прагніть часто та регулярно харчуватися протягом двох діб;
- вживайте підвищену кількість рідини протягом двох діб;
- приходьте ще раз здати кров через відновний термін (для звичайної кроводачі - 60 днів). :)


Абсолютні протипоказання для донорства крові та її компонентів

Тимчасові протипоказання для донорства крові та її компонентів

Где сдавать в вашем городе - ищем тут. Не забываем брать с собой паспорт!

медицина, Киевский городской центр крови, кровь, донорство

Previous post Next post
Up