קלמארי ממולא בגבינת פטה

Apr 12, 2011 17:34



החלטתי להתחיל לפרסם חלק מהמתכונים שלי, לאור הביקוש. נתחיל עם מנה יוונית שמקורה ברודוס - קלמארי ממולא בגבינת פטה. זאת מנה יחסית מורכבת שלוקח להכין כ-30 דקות של עבודה רציפה, אך מאוד טעימה שמבטיחה חוויה קולינרית.

מרכיבים ל-6 קלמארי - למנת פתיחה צריך קלמארי אחד לבן אדם, למנה עיקרית 3 לאדם.
- קלמארי טרי שלם, חשוב שלא יהיה מחורר.
- גבינת פטה - 50 גרם X מספר קלמארי.
- 2 בצלצלי שלוט
- לבשל חצי כוס אורז לבן
- פטרוזיליה חתוכה דק
- צנוברים

ניקוי קלמארי - זה השלב הארוך בבישול
מפרידים את הראש מהגוף. יחד עם הראש יוצאים כל איברים הפנימיים שאותם יש להפריד ולזרוק. בראש יש חלק קשה, שגם אותו יש להוציא. נסים את הראשים בצד, נשתמש בהם למילוי. לקלמארי אין עמוד שדרה, אבל יש מאין מקלון שקוף, שצריך להוציאו, ולנקות את הגוף משאיריות האוכל שהקלמארי לא סיים לעכל. יש וידאו ביו-טיוב שמדגים את הניקוי.  YouTubehttp://www.youtube.com/watch?v=n1nYXf-0IfQ

תערובת למילוי
מערבבים בכערה אורז, ראשי קלמרי חתוכים, פטה, שלוט חתוך דק, פטרוזיליה וצנוברים.

בישול
לוקחים קלמארי, ממלאים בתערובת שהכנו, סוגרים עם כיסם. אני משתמש במשפך גדול כדי להכניס את המילוי. לתוך מחבת קטן שופכים רוטב סויה סמיך, שיחסה את הקלמארים בשליש העובי ומטגנים אותם על שתי הצדדים, כל צד כ-3 דקות. אני מגיש אותם יחד עם הרוטב סויה הרותח, ששומר על החום לעורך זמן.

איפה לקנות קלמארי?
קלמארי הם מפרות ים הזולים, עולים בין 50 ל-70 ₪ לקילו. מוכרים בטיב-טעם ובחנויות של פרות ים ודגים ברח' יפת ביפו, שוק כרמל, עכו, פוריידיס. כאשר אתם קונים תבקשו שיהיו שלמים וללא חתכים מרשת הדיג, אחרת המילוי יצא החוצה.

תכתבו לי איך יצא, בטאבון!

ז'ניה




cooking

Previous post Next post
Up