Для чего еврею зубы? Азбука иудаизма 6

Jul 11, 2010 15:31

"Не хлебом одним жив человек", а чем ещё? Продолжение Азбуки 5 " Почему евреи едят?".  ( Read more... )

Leave a comment

שוק האיכרים. עונתיות מרגשת אותן jidovska_morda September 22 2011, 08:31:30 UTC
שווקי אוכל - השנה האחרונה הייתה ללא ספק שנת השווקים. אם פעם יכולנו רק לקנא בשווקי האוכל באירופה, היום ניתן למצוא דוכנים רבים שמציגים לקהל הרחב את ההיצע הגדול שיש לחקלאים להציע. לא עוד זן אחד של בטטה או 2 סוגי זיתים, אלא מגוון עצום שחושף את חובבי הבישול לחומרי גלם פחות מוכרים.

כפועל ישיר משווקי האוכל קמו לאחרונה מסעדות שוק שעושות שימוש בתוצרת החקלאית העונתית ובכך מספקות השראה נוספת לבשלן הביתי ועל הדרך מתוות דרך חדשה לבישול ואפייה. לא עוד רטבים כבדים ואינספור מצרכים, מהיום החציל, העגבניה והקישוא הם הכוכבים הגדולים על הצלחת.
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=828678

עונתיות מרגשת אותן

אוכלות רק את מה שנקטף היום

את שוק האיכרים הראשון הקימו בנמל תל אביב, לפני כשלוש שנים. השוק היה הראשון מאחרים רבים שעוקבים אחריו, בהן נוצרת אינטראקציה ישירה בין החקלאים והיצרנים לצרכנים, אשר מקצרת משמעותית (משלושה שבועות ליום אחד) את הזמן שעובר בין מועד קטיפתו של ירק לבין מכירתו ללקוח הסופי.

העיניים שלה נדלקות כשהיא מדברת על חומרי הגלם. על גידולים קטנים, שמתמקדים באיכות ולא בכמות, על העונתיות - שכל פעם שהיא מגיעה לשוק יש הפתעה חדשה, בדמות תירס מתוק, קולורבי סגול, או ארטישוקים שנראים אחרת וטעמם חזק הרבה יותר משל עמיתיהם מהסופר.

הערב ליל הסדר. איך תיראה ארוחת החג שלך?
"יש משהו מקסים בשילוב שבין העונה לבין הצמחים. תחילת האביב, הכל ירוק, הכל שמח. ירקות כמו: אספרגוס, אפונה ופול הם הכוכבים של האדמה העונה. אז בחג הזה יהיה שולחן סדר ירוק: בקושי נבשל, ונשאיר את הטעמים הטבעיים".
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=795758&TypeID=1&sid=142

זעקה אמיתית: פשוט נמאס לנו. נמאס לנו מירקות דהויים ומקוררים בסופרמרקטים שאיבדו את כל ערכם התזונתי. נמאס לנו מהפשרה על חומרי גלם בינוניים בזמן שישראל מייצאת לחו"ל תוצרת מופלאה, שבאופן אירוני לא מגיעה אל הצרכנים. נמאס לנו לחזור ירוקות מקנאה מביקורים בחו"ל ולהיזכר בערגה בשווקי האיכרים שביקרנו בהם בפריז, באיטליה ובארצות הברית. אחרי שמבינים את הפער האדיר באיכות חומרי הגלם - כמו טעמן של ביצים איכותיות באמת או עגבנייה בשלה, קשה מאוד לשנות את הרגלי הצריכה.

ארגון Slow Food
ארגון Slow Food משמש עבורנו מודל ומקור להשראה כבר שנים רבות בעיסוקינו המקצועי. מכיוון ששוק האיכרים בתל אביב מיישם את העקרונות של הארגון, אין פלא כי Slow Food היא נותנת החסות האידיאלית והמתבקשת לפרויקט. Slow Food, ארגון אקו-גסטרונומי שנוסד ב-1989 באיטליה, חרט על דגלו הצבת אלטרנטיבה לחיים המהירים ואת המלחמה על שימורן של טכניקות בישול עתיקות ומסורתיות. אלו המניבות את האוכל האיכותי ביותר ושמתחילות להיעלם מן העולם לטובת מזון מהיר, תעשייתי ומעובד. אנשים אוכלים אוכל רע יותר, מהר יותר ומאבדים את הקשר עם מה שהם אוכלים, כלומר עם גופם ועם עצמם. ארגון Slow Food העולמי מבקש להחזיר את הקשר שבין האוכל למקום ממנו בא, לאדם שאוכל אותו ולמי שמכין אותו.
שוק האיכרים מבקש לעשות בדיוק את זה. אוכל מקומי, עונתי, שמודע לסביבתו ושיוצר מפגש תרבותי אמיתי. בשוק האיכרים אין צרכנים או קונים, אלא שותפים ביצירה ועשייה של אוכל ישראלי מקומי, הוגן, נקי וטעים. זהו אירוע תרבותי וחברתי, חגיגה של ממש, שמבקש להפוך למוסד שיקדם את כל הדברים שאנו מאמינות בהם ושארגון Slow Food מייצג.
http://www.farmersmarket.co.il/bloge/?page_id=89#more-89

סיבות לקנות בשוק האיכרים
1. קשר אישי עם המגדלים-

במסגרת השיטוט בשוק תוכלו לשוחח עם המגדלים השונים, ללמוד להכיר אותם, להחליף מתכונים המבוססים על גידולים עונתיים, כך שמביקור לביקור יתהדק הקשר ויהפוך לחוויית קניות חברתית השונה בתכלית מהשיטוט המנוכר ברחבי רשתות השיווק

2. בריא, טרי וטעים יותר-

תוצרת טרייה ישר מן השדה, שלא עברה שינוע בין רשתות השיווק ואחסון ארוך במקררים. זנים מיוחדים וגידולים עונתיים מעשירים את הבנתנו במזונות השונים ובצריכתם.
http://www.farmersmarket.co.il/bloge/?p=188#more-188

Reply


Leave a comment

Up