Свічка скорботи на честь аварії на ЧАЕС

Apr 26, 2011 13:02

У 2007 році наша українська молодь Мурманська вирішила якось по особливому відзначити цю страшну дату в історії. Щоб захід не перетворився на унилу банальщину ми захотіли провести флеш-моб - зібрати людей на центральній площі Мурманська ("Пять углов"), вдягнути чорні стрічки, запалити свічку та хвилиною мовчання вшанувати пам'ять тих, хто постраждав.

По місту розклеїли запрошення прийти на акцію (де зазначили, що організатори Спілку української молоді Мурмана). Хтось потім на цих листівках написав "Украина говно".

Напередодні заходу дзвонили із міліції - намагалися налякати, мовляв ми робимо незаконну акцію (в РФ обов'язково подавати заявку на публічні заходи і чекати на рішення адміністрації). Потім вже на самому заході менти наїхали з приводу "незаконності". Благо були телекамери і я пояснював, що це флеш-моб, який не підпадає під закон.

Загалом акція відбулася дуже добро - написали усі місцеві газети, було три телеканали (тобто усі). А один із найбільш популярний інформаційних порталів в тої день зробив фоторепортаж (туди потрапляють далеко не тривіальні події). Після заходу вже більш вузьким колом (на акцію прийшло 50 осіб) пішли дивитися фільм "Припять" про події тих часів та долю мешканців міста.

Ех, були ж часи.



Я на другому плані


Мусорня




ностальгія, спогади, Спілка Української Молоді Мурмана, діаспора, українці

Previous post Next post
Up