Білорусь - це совок

Apr 12, 2011 10:55


Одним із політиків, хто зареєстрований у соціальних медіа, мені подобається нардеп Віктор Уколов. Пише багато чого цікавого, активно коментує у своєму профілі та чужих. Вчора написав цікаві спостереження про свою поїздку у Білорусі.

Прочитав черговий раз про процвітаючу Білорусь. Співставив з власними враженнями від проïзду по трасі Мозир-Брест. Висновок - у статті суцільна брехня і піар галімий. Особисті враження: вибоïни у Мозирі, совок і недорозвинений сервіс на трасі, заздрість до украïнців у рядових білорусів...

Їдете у Білорусь? Зробіть бутерброди в дорогу. На 400 км дороги з Мазира до Брєста - лише 1 кафе! Ще заправтесь у Мазирі, а краще в Овручі, бо рублі вам там знадобляться. Дорога там хороша і вузька, але добротний совок. На 400 км зустріли ...не більше шести фур! І це величезне полегшення у порівнянні з забитою фурами варшавкою по Украïні. Але найголовніше - у Білорусі заправки тільки однієï фірми і рівно одна заправка на 100(!) км. Тому заправляйтесь наперед.
Білоруси прекрасно інформовані у нашій політиці, але не пам'ятають, хто у них прем'єр:) І правда навіщо це ïм! У Овруч і Киïв до сих пір ïздять у ковбасний тур, а дівчата мріють поïхати в Киïв і вийти у нас заміж за мільйонера - вони думають, що у Києві капіталізм і мільйонерів - тьма:) Села бідні, але час до часу біля дороги однакові нові будиночки - програма Лукашенки. В деяких ніхто не живе, щоб не псувалися:)
Друзі, захочеться голосувати за комуністів - гайда в Білорусь! Вилікуєтесь за пару днів.

Пенсіï справді платять без затримок, але магазини бідні. Вразила червона ікра у селі, а продавщиця пояснила, що примушують брати під реалізацію. Але ïï ніхто не бере, бо дорого. А от масла нема - замість масл...а є маргарин. Ковбаса у Мозирі одного сорту, варена. Тому і ïздять в Овруч, щоб різні(!) ковбаси та торти купити. Показухи там багато плюс непогано Мінськ живе і є одна дорога, яку збудували росіяни з Бреста через Мінськ дл Москви. Все інше - нудьга смертна і совок.

А от щодо зарплат:-) Там просто диктатура, тому всі світять 100% зарплати. А у нас я недавно прочитав, що середня зарплата у Києві 350 дол:-) І за які гроші понад мільйон дорогих авто, серед яких більше половини дорожче 10 000 дол купили?

На цьому сірому фоні вразив Брест. Так ніби в капіталістичну Україну добралися :) Пару супермаркетів, ресторан навіть якийсь був. Але ми збилися з дороги і точно, як в Україні заїхали на роздовбану другорядну дорогу. Митниця до Польщі здава...лася дорогою до Раю. Сльози наверталися на очі, коли бачив "рідні" заправки KLO та ресторанчики-колиби через кожні пару кілометрів на польській території. Думалося вдома! Ще й поляки говорять майже по-українськи, тільки трохи шиплять. Українці скажуть як змії, поляки кажуть - як шаблі польські :-)

У Бресті супер! Одна єдина траса: Брест-Мінськ-Москва. Вона платна - 2 долари за проїзд. А нормальна білоруська дорога з Бресту до Мозира через усю країну (про яку я і написав) - відстій повний! Брест - це вітрина. Я вже про це написав.

Звичайно, запусти таку кількість транспорту, як по Україні, Брест-Мозир буде розбита вмить. Але транспорту там нема, бо білоруси на загал бідніші і авто так багато на селі, як наші не мають. Фури там майже не їздять, бо бізнес недорозвинений і страшні перевірки на дорогах. Про це іншим разом

Тобто чи поїхав би я через Білорусь ще раз? Обов"язково!!! Транспорту немає, обгонів також. Ресторанів немає - зупинок також. Дивитись ні на що - ніщо й не відволікає. Я так швидко до Варшави ще ніколи не доїздив!

Нє. Бізнес десь є... У Мінську і у ВЕЗ, що в Бресті точно є. Але всі інші мають стабільність майже на дні. З голоду не вмирають, але і на костюм від Дольче і Габана не вистачить. Зрештою, я ж без нього обхожусь :) Тому багатьох це влаштовує. Як на мене білоруська ситуація все ж таки здоровіша, ніж у нас. Але й плачемо ми даремно, бо не знаємо білоруських проблем.

Наприклад в Угорщині, у Будапешті, ми годину вештались біля їхнього парламенту і не побачили жодного(!) представницького лімузина. Жодного. У їхніх депутатів нормальні авто середньої вартості. А у нас біля ВР - який розкішний автосалон!

Це ненормально, коли серед лімузинів ходять злидні. Але й не менш ненормально, коли всі брешуть, занижуючи свої реальні доходи. Я розумію, що вся справа в зависоких податках. Але німці мають майже такі самі податки, як ми.

Беларусь, спостереження

Previous post Next post
Up