В Москві таки закрили українську бібліотеку: перелякались Шептицького та УПА

Dec 27, 2010 12:08


24 грудня, після другого обшуку єдину на території Росії Бібліотеку української літератури в Москві опечатано і зачинено.

Директор підкреслила, що обшук проводили на підставі відповідної постанови слідчі відділу по боротьбі з екстремізмом Центрального адміністративного округу МВС Росії по місту Москві Павло Тимофеєв і Ацамаз Багдаєв. ...співробітники МВС Росії намагалися підкинути в це сміття принесені з собою видання.
По словам Шариной, сотрудники милиции изъяли, в частности, газеты "Нация и держава", "Путь победы" и "Украинское слово" на украинском языке, а также книги о митрополите Андрее Шептицком и деятельности Украинской повстанческой армии. В протоколе обыска, выданном администрации библиотеки, говорится, что литературу забрали "для проведения психолого-лингвистической экспертизы".
Во время обыска милиционеры вели себя довольно грубо. Как рассказала Шарина, сотрудники милиции сначала попросили найти все нужные им книги, а на вопрос "Почему вы не сделаете это сами?" ответили "Вы хотите, чтобы мы перевернули библиотеку и все книги были на полу?".

Тепер з українців ліпитимуть образ екстремістів. Якщо б в нас президент не був імпотентом (у плані національної свідомості), то зробив би відповідні заходи - припинив фінансування пару десятків російських шкіл, театрів, бібліотек. Але ж він хохол... Шкода, що нікому це не потрібно. Посольство відморозилось, гарант - пофігіст... Навіть на сайті Українців Росії немає поки що жодної інформації та офіційної позиції.

Україна-Росія, Москва, діаспора, українофобія, українці

Previous post Next post
Up