Відправити дитину вчитися в англійську школу-пансіон

Sep 02, 2010 15:05

problemne_dytia як в воду дивився, коли казав: "легше свою дитину відіслати до школи в Швейцарію, аніж 5 років пахати день і ніч шоб наша освіта хоч трохи стала кращою". 


Російську блогосферу майже підірвав пост Нікіти Білих про те, що він відправляє свого сина вчитися в англійськку школу-пансіон. Мотивація просто вражаюча: "у меня просто физически не хватает времени, чтобы заниматься воспитанием сына". А мами немає? А самому залишити посаду, зменшити обсяг роботи?

При всій повазі до англійських шкіл, але про яке виховання йдеться, коли дитині 7 років? Звісно, я розумію, що син губернатора набагато розумніший за чєлядь, але не думаю, що в такому ранньому віці він досконало володіє англійською, щоб витримати суворі правила навчання в Британії.

Білих може навести купу обгрунтованих та тверезих доводів, чому він відправляє дитину, і що це зовсім не пов'язано з рівнем освіти. Але цей крок красномовно свідчить про півсвідому недовіру "высших слоев" до плебейської системи освіти. Нехай плебеї вчаться в занедбаних школах, наші діти - в Європі, а ми по ТБ будемо вести розумні дискусії "як нам модернізувати освіту".

Знаєте коли в нас почнуться реальні реформи в освіті, коли діти політиків ходитимуть до звичайних шкіл. Бо тоді їхні батьки напряму стікатимуться з проблемами, навчаться їх вирішувати і свій досвід вдало застосують на державній ниві.

Бо все інше - тупі, популістські балачки ні про що.

Россия, наука, Україна

Previous post Next post
Up