До дня знань: в Україні не буде якісної освіти

Sep 01, 2010 20:08


Я стверджую, що в Україні не буде якісної системи освіти, доки при владі кодло з Донбасу. Чому?
Все дуже просто.
Освічені, мислячи люди потрібні в демократичному суспільстві. Бо коли людина має знання, вона вже більше обізнана і її не так легко обдурити. Сіра маса дуже легко піддається маніпулюванню.
Демократія передбачає вибір, конкуренцію.

Але ця конкуренція не потрібна сьогоднішній владі. Своїми діями вони, фактично, вводять ліміт на освіти. Лише "обрані" мають право отримувати якісну освіти, здобувати престижні корочкі. А потім займати місця біля розподілу нац. майна.

Тому синкі та дочєчкі Червоненка, Тігіпка, Азарова, Льовочкіна... вчилися на заході, такі всі розумні, такі всі поліглоти.

Сьогоднішній владі потрібні безпринципні конформісти, але хороші фахівці (щоб грамотно дерібанити майно та забезпечувати певний рівень добробуту для населення). Але ти мусиш профти жорсткий кастінг. Ти мусиш стати циніком, для якого вища мораль - це воля начальства. Ублажить начальство - головна мета. Тоді тебе і в інститут впустять, і на стажування відправлять.

Тому ви під час передвиборчої кампанії можете часто почути "чорний піар" на щирих і справжніх патріотів: вони нічого не вміють, вони не мають досвіду, або їхня освіта не така престижна.

Таким чином ми маємо замкнене коло: фахівців-патріотоів ніби немає (або недостатньо), а професіоналів-плазунів достатньо, тому обираємо останніх.

Радянська школа (загальна та вища) не виховувала інтелектуалів. Вона створювала людей, здатних вести розмову на будь-яку тему протягом 10 хв. Радянська система мала на меті створювати певний тип людини: покірний, слухняний, вірний своєї вітчизні (читай ідеології партії, яка щороку змінювалася, на користь партеліти).

Цього сьогодні прагнуть орки з Донбасу. Тому і поставили одіозну особу Табачника на цей стратегічний напрямок. Щоб він зробив всю чорну роботу. Як свого часу НКВС вистрілювало людям мізки (кулею в чоло), так сьогодні Табачник мусить вибивати мізки нації.

Тому тікайте зі всіх державних освітніх закладів. Йдіть до приватних шкіл, приватних університетів (Могилянка, УКУ...)... Якщо ви хочете бути нормальною людиною, або бажаєте гідної долі вашим дітям.

наука, Україна, meritocracy

Previous post Next post
Up