Коли в Україні будуть масово отоварюватись в інтернет-магазинах?

Jun 30, 2010 22:08

Шановна u_tet попросила дати коментар для своєї газети ОГО для статті "Інтернет-магазини: доступність не означає якість" про перспективи інтернет-магазинів в Україні.


Я користуюся лише книжковими магазинами. OZON.ru, наприклад, ― зазначає керівник Академії Блогослов'я Микола МАЛУХА. ― Так, свого часу я замовив переклад дуже відомої книжки Джозефа Ная-молодшого "Гнучка влада" (Soft Power, рос. переклад "Гибкая власть"). Тоді вона коштувала мені 30 доларів на Озоні. Проте, коли я переїхав до Києва, то в мене цю книжку попросив один аспірант Києво-Могилянської академії. Йому вона була вкрай потрібна для дисертації, а в жодній київській бібліотеці та книжковій мережі її не було.

...Крім того, головна причина, яка поки що стримує розвиток інтернет-магазинів ― це відсутність зручної платіжної системи, констатує Микола Малуха.

― Не всі кредитні картки мають здатність проводити транзакції в мережі (треба заводити окрему). Також на пострадянському просторі немає поширеної і надійної електронної платіжної системи, як на заході PayPal. Webmoney хоч і поширені, але з низьким рівнем надійності. Регулярно “зламують” інтернет-гаманці. А якщо ти регулярно користуєшся одним гаманцем, то у примусовому режими адміністрація "заохочує" тебе купувати платні сертифікати, вигадує різні побори, ― акцентує він. ― Моєму братові декілька місяців тому перевели за виконану роботу 500 доларів. Чомусь адміністрація вирішила, що це вкрадені гроші і заморозила гаманець на якому лежало 40 доларів (плюс брат проплатив десь 150 дол. за сертифікат на цей гаманець). Його примушують повернути 500 дол. попередньому володарю, або загрожують позбавити права користуватись гаманцем.

До речі, дізнався, що преподобний sergiy_teren теж бавиться буржуйськими іграшками: "Наприклад, купував електронний комп'ютер до велосипеда ― дешевше, дистанційний пульт для комп'ютерної програми Power Point(спеціальний пристрій, який використовується при проведенні презентацій). Зараз замовляю телефонні рації для проведення літнього молодіжного табору".

Падре, а ви отримали благословення вищестоящего єпископа на користування інтернет-аукціонами? Шоб ото мамоні не продатися... ггг

web 2.0, манія величі, спостереження

Previous post Next post
Up