Янукович вручив Шевченківську премію автору-бандерівцю

Mar 11, 2010 11:25


Усі знають, особливо московські совки, що Яник проти УПА і фсьо такоє.
9 березня, в день Кобзаря, традиційно вручають Національну премію імені Тараса Шевченка - найвищу державну культурно-мистецьку нагороду.
Одним із лауреатів став Андрусяк Михайло Миколайович, публіцист - за документально-художню трилогію "Брати грому", "Брати вогню", "Брати просторів" . Якому Янукович особисто вручив нагороду ггг

Один із лауреатів цьогорічної Шевченківської премії - письменник із Коломиї Михайло Андрусяк (автор документально-художньої трилогії про вояків УПА).

У коментарі Радіо Свобода він зазначив, що скептично ставиться до будь-яких відзнак. Але престижна премія, присуджена літературному твору, може привертати увагу не стільки до автора, скільки до його героїв, у цьому і є сенс цієї відзнаки для письменника.

"Я дав згоду на висунення на премію тільки з огляду на те, що, вона може бути присуджена не стільки мені, скільки тим людям, про яких я пишу, тим героям, часто безіменним, які повіддавали життя за Україну. Для мене премія не є самоціллю, як і для багатьох моїх колег по перу", - сказав Михайло Андрусяк.
Так тримати, пане президенте.

От мені дуже цікаво як цей вчинок розтлумачать братні російські ЗМІ та політики

Янукович, ржунимагу, Україна, бандеровщина, history

Previous post Next post
Up