Вимикай Facebook і виходь на вулицю

Jul 09, 2012 15:53

За останні років п'ять ми почули безліч казкових історій про те, як інтернет-інструменти - соціальні мережі, блоги, Twitter і YouTube - знищують диктатури і позитивно впливають на уряди. В нас соціальні медіа поступово набувають деструктивних рис - люди натискають like і думають, що знищили антинародний режим.


Read more... )

Янукович, українська мова, ржунимагу, Україна, meritocracy, українофобія, українці

Leave a comment

kurt_eisemann July 9 2012, 13:03:29 UTC
Люди массово выйдут на улицу либо от безысходности, либо ощущая свою реальную силу что-то изменить таким способом. Пока ни того, ни другого нет. Полная безысходность в социальных настроениях еще не сформировалась (и покушать есть что, и одеваться есть, и электричество с интернетом). А ощущение возможности что-то изменить на митинге - рассеялась за последние восемь лет, ее простыми пояснениями и призывами не восстановить.

Reply

vjn July 9 2012, 14:01:09 UTC
jesfor July 9 2012, 14:18:07 UTC
ну в чому проблема? для деяких країн інтернет - це каталізатор, а для нашого суспільства - вихлопна труба. я ж не даремно згадав про америку. там дійсно інтернет багато чого робить і організовує людей. але в них передусім є певні цінності, традиції, виховання і т.д.

Reply

vjn July 9 2012, 14:20:15 UTC
===там дійсно інтернет багато чого робить

півстоліття тому там не було інтернету, а цінності вже були
а у нас їх і набувати не хочуть - хочеться все й одразу.

Reply

yanek July 9 2012, 16:20:18 UTC
+1

Reply

dniprovska July 9 2012, 19:17:57 UTC
Без політичної організації і лідера, який користався б довірою переважної більшості протестного електорату, інтернет нічого не змінить, принаймні у суспільстві перехідного типу. Он у Єгипті була твіттерна революція і що? До влади прийшли ісламісти - ще консервативніший рух.

У нас протестний електорат фрагментаризований. Немає жодної партії, яка могла б зібрати під своїми знаменами протестувальників з обох берегів. Єдиний всеукр. протест - це податковий майдан, але на рівні політ. партії він не оформлений. Тому протести зараз будуть не "за", а прои - УБК-2, точніше, УБЯ. І результат буде, швидше за все таким же... (

Reply

kurt_eisemann July 9 2012, 14:29:17 UTC
Ну, как я уже сказал, общего голода пока не наблюдается.

Reply


Leave a comment

Up