Закон проти протестів в Україні + Юля

Mar 15, 2012 18:37


Сьогодні низка громадських організацій та ініціатив виступали проти прийняття законопроекту 2450

... найбільш одіозна норма сьогоднішньої редакції законодавчої ініціативи №2450 - норма про повідомлення влади про захід не менше ніж за 4 дні до його проведення. Нововведення, по суті, встановлює “дозвільний” порядок проведення мітингів всупереч визначеному Конституцією - “повідомчому”. Чотирьох днів, як показує вітчизняна практика, достатньо, щоб корумпований суд під будь-яким приводом заборонив людям збиратися. Тому ніякі зібрання, проти яких заперечує влада, ви провести не зможете.

Законопроект також фактично унеможливлює проведення спонтанного мирного заходу (стихійний протест і т.п.), оскільки ця дефініція у проекті закону прописана недостатньо чітко. Антидемократична практика застосування “дозвільного” порядку проведення мітингів вже діє, зокрема, в Росії, Казахстані та Білорусі, де систематично відбуваються репресії проти як громадських активістів так і звичайних громадян.

Згідно з законопроектом, організатори повинні доводити, що вони - громадяни України або перебувають тут на законних підставах. Також не встановлені терміни для оскарження рішень судів про заборону мітингів, які ухвалюються у переддень акції, - таким чином громадяни позбавлені конституційного права на оскарження.

Ці норми викликали критику з боку громадських організацій, де стверджують, що вони призведуть для заборони мирних протестів і не відповідають європейській практиці, що передбачає проведення так званого “спонтанного мітингу”.

Скандальний законопроект №2450 вже намагалися прийняти у 2010 році, але цьому завадили масові протести громадських організацій та профспілок.

Але цікава одна деталь, яку нагадав Юрій Біганський:


Осьо ВОНА - демократична опозиція.

Тимошенко, власть, маніпулювання свідомістю

Previous post Next post
Up