Звіт про зустріч посла Британії з блогерами: Британський посол переплюнув Азарова у блогосфері

Oct 26, 2011 16:54


Нехай Азаров і решта кодла повчиться як треба спілкуватися із "апініон лідерс".

Вчора відбулася одна прикмента подія, яку, втім, не було анонсовано заздалегідь. Також про цю подію не розіслали жодного прес- і пост-релізу - а вона, однак, заслуговує на увагу. Йдеться про зустріч посла Великої Британії Лі Тернера з українськими блогерами. На зустріч запросили й автора цих рядків.

Отримати запрошення від посольства було приємно: свої не помітили, то хоч іноземці "зацінили внесок у розвиток вітчизняної блогосфери". Це я про відомі зустрічі прем’єр-міністра Миколи Азарова із блогерами - на які прийшло від сили трійко справді блогерів, а решту аудиторії склали якісь зовсім “ліві” люди.

Обидві події відрізнялися за метою зібрання. Пан прем’єр вирішив "піарнутися": мовляв, от він який прогресивний і просунутий у сучасних інформаційних технологіях. Також Азаров хотів показати, що він не проти прислухатися до гласу "лідерів думок" - або, принаймні, зробити вигляд, що прислухається. Натомість, пан посол, котрий і сам є активним блогером, дійсно захотів поспілкуватися з людьми, які здобули авторитет та вплив в одній зі сфер публічного простору.

Зустріч з Лі Тернером відбувалася без фото- та відезйомки. Ба більше - коли один із запрошених гостей запитав, чи можна знімати відео, йому повідомили про особливий неформальний статус заходу, який не передбачає зйомки.

Сама подія відбувалась в особистій резиденції посла. На вході охоронець лише перевірив наявність прізвища у переліку гостей (до речі, аналогічний документ, де була змістовна характеристика на кожного запрошеного, мав при собі сам посол), при цьому навіть не вимагали документів для підтвердження. Звісно, жодних металошукачів, ретельного огляду особистих речей та інших епізодів, які так усіх обурили на "азарівському збіговиську", не було.

Склад учасників свідчив про адекватний підхід при відборі з боку організаторів. Присутні були (крім автора статті): Олег Шинкаренко, відомий тим, що став першим кібер-дисидентом в Україні, а нині розвиває відеоблоги на порталі "Телекритика"; Сергій Лещенко, кореспондент та блогер "Української правди"; Світлана Тараненко, яка активно просуває в Україні ідеї електронного уряду (e-government) та "зелені технології"; кореспондент одної із найавторитетніших у світі медіа-платформ Global Voices (висвітлює суспільні трансформації через нові медіа) Тетяна Богданова. Кожен з учасників зустрічі представляв певне мережеве середовище.
Читати далі

власть, web 2.0, ржунимагу, Україна, спостереження

Previous post Next post
Up