Греко-католики критикують керівництво УГКЦ за Ганну Герман

May 04, 2011 19:01

Головний редактор журналу "Патріархат"  Анатолій Бабинський на сторінці у Фейсбуці підвергнув критиці керівництво УГКЦ, яке завітало на презентацію книги Ганни Герман:


Мені особисто прикро, що представники УГКЦ були на презентації книги Ганни Геббельсівни.... Мені просто, отак по людськи прикро, та й все.

До дискусії долучилися клірики УГКЦ, зокрема о. Андрій Нагірняк:

а чому? а чому саме присутністю Патріарха? а інші поважні особи - Шкляр, Княжицький, Воробець... зрештою це не політична акція (а приватно-особиста, що й підкреслено присутністю дууууже різних осіб) а Ганна Герман (хоч і як не подобаються ...нам її політичні преференції) все ж є й просто людиною, жінкою... й християнкою (знову не зважаючи на наші вподобання - греко-католичкою)... ми ж у Церкві навчені "ненавидь гріх і люби грішника" - слід розрізняти вчинки і особу...
Щоб ви могли порівняти: це якби В.Легойда, главред журналу "Фома" почав би критикувати Патріарха Кирила або главред журналу "Евангельская нива" Козубовський голову ВСО ЄХБ В.Нестерука.

Я розумію позицію Анатолія і розумію вчинок Блаженнішого Святослава з о. Борисом Гудзяком.
Але мені цікавий інший момент - дискусія всередині церкви. Тобто не остання людина в медійному греко-католицькому середовищі публічно критикує вчинок керівництва церкви (тобто свого роботодавця). Офіційний представник церкви вступає в дискусію та пояснює позицію. Ви десь таке бачили? Мене за кожне критичне зауваження на адресу керівництва протестантських церков хіба що не зпалюють на ватрі. В РПЦ МП взагалі немає ніякої серйозної дискусії.

Отаке... є в кого повчитися.

christianity, Україна, спостереження

Previous post Next post
Up