анти-рататуй

Jan 14, 2014 18:02




На створення цього блюда мене надихнула чудова страва, яку ми з Наталкою смакували в Коростові, під час візиту на "Золоту форель".
В меню вона значилась саме як "овочі рататуй з часниковою заправкою" і віднесена була до розділу "гарніри".
Приготуємо?

Ось мої заготовки: морква грубими кільцями, цибуля порей (нижня частина грубими шматками), часник, болгарський перець, помідори чері.



Спочатку я нарізав овочі (моркву, порей) а перець бланшував у киплячій воді, щоб зняти з нього шкіру.
Очистив часник і перетер його ножем в однорідну масу. Чері нарізав половинками.
На сковороді швидко обсмажив овочі, в сильно розігрітому жирі, по черзі: спочатку моркву, потім порей, потім перець. До напівготового перцю додав чері, ще трохи потримав на вогні, додав обсмажені раніше моркву і порей.
Далі - прованські трави, сіль, і суміш часнику з оливковою олією.
Все, готово.
Для контрасту слід було взяти зелений перець і жовтий :)



мало не забув:
в оригіналі були ще кабачки, але я їх не люблю :)


кулінарне, ЖЗЛ

Previous post Next post
Up