Про Драконів і Щастя

Aug 18, 2016 15:17

Хочу поділитися враженнями про книжку, яка стала для мене приємною несподіванкою))



Я взагалі не дуже люблю Корнія Чуковського, але у нього дивним чином у віршах гарний ритм і діти його дуже класно сприймають на слух, а ще краще запамятовують. Я довго страждала, що у нас немає нічого подібного - рольового і цікавого - з грою закінчень, слів, словоформ, нагромадженнями. І, коли я вперше прочитала "Про Драконів", то ритмічно закохалася. Дещо звичайно викликає питання - типу відльоту мами на тусню, але сюжет традиційний - як тато зможе впоратися з дітками.
Смішні імена дракончиків зі спільним коренем, повторювання подій та речень, рольові сюжети, які можна прочитати різними інтонаціями та голосами перетворює книжку не просто на книжку, а на маленький театр. А також для цікавості в кінці є розмальовки.

Цікаві та веселі малюнки Наталки Гайди



Історія починається традиційно - з пошуку коханої))






На сторінках книги, крім самої історії, є ще завдання з малювання.



Ось і весілля з друзями. Оце "десять мавп і три верблюди..." ми ще неоднарозово зустрінемо, тож варто запам'ятати))






Дуже гарні імена для тих, кто має проблеми з вимовою букви "р":)))






Розповідається про життя родини, викрутаси малюків і плани мами на зустріч з подружками.



А чи впорається татко з такою компанією?















Достатньо діалогів, щоб розіграти різними голосами вірша



Можна нарощувати темп читання та інтонації відповідно до драконячої швидкості))












І ще сторіночка для розмальовок та домальовок.



Мій висновок: книжка цікава до читання, особливо тим, хто полюбляє драконів. Книжка добра, з певною часткою гумору, добре римована, цікава до запамятовування. Рекомендація по віку: десь від двох можна вже читати.

На русском:
Вообще я не очень люблю Чуковского, но у него в стихах очень хороший ритм и дети его с большим интересом воспринимают на слух и даже запоминают наизусть. Я сожалела, что у нас до сих пор не придумали ничего подобного - ролевого и интересного - с игрой окончаний, слов, словосочетаний, наслоениями. И, когда я впервые прочитала "Про драконо", то влюбилась в ритм)) Текст, конечно, мое кое-обо что "споткнуться" - например, отлет мамы на тусовки, но сюжет традиционный - как же папа сможет справиться с детишками.
Смешные имена дракончиков, повторения событий и героев на протяжении всего стихотворения, ролевые строфы, которые можно читать разными интонациями и голосами превращают книжку не просто в книжку, а в маленький театр. Также для интереса есть странички для рисования и задания на основных страницах книги - дорисовать, найти и т.д.

Мой итог: книжка интересна, особенно для тех, кто любит дракончиков. Добрая, с долей юмора, хорошим ритмом и удобна для запоминания. Читать можно лет с двух и выше. Давиду в 4,5 все еще интересна. .

изд-во ВСЛ, книга, обзор книг

Previous post Next post
Up