Ярмарка "Вальдорфская игрушка"

Nov 05, 2014 03:04

Для любителей игрушек и хенд-мейда))
Вальдорфські іграшки - одна з багатьох складових вальдорфської педагогіки, яка заснована на дбайливому, уважному ставленні до дитини, до її потреб в певні періоди її розвитку. Усі ці ж принципи закладені і у вальдорфських іграшках. На відміну від «споживчого» шару іграшок, основа яких, як правило, комерція, вальдорфська іграшка враховує, насамперед, необхідність гармонійного впливу на фізичну, душевну та духовну сутність дитини.



Важливо й те, що ці іграшки зроблені тільки з натуральних матеріалів: дерево, натуральні тканини, овеча вовна. Натуральні матеріали несуть в собі здорове начало, живу енергію й так легко приймають тепло рук майстра, яке передається потім у грі дитині.

До вибору ляльки теж треба підходити свідомо, адже дитина в процесі гри асоціює себе з нею. І підсвідомо образ іграшки впливає на її сприйняття образу людини загалом і себе зокрема. Тому пропорції вальдорфської ляльки відповідають пропорціям людини, а саме - маленької дитини, незалежно від розміру та виду ляльки. Риси обличчя вальдорфської ляльки завжди дуже умовні. Це робиться для того, щоб не нав’язувати дитині певний емоційний образ, залишаючи свободу для уяви. Тварини теж мають природні пропорції, вони умовно передають характерний жест тієї або іншої тварини, не «олюднюючи» його, що масово спостерігається в комерційній іграшці та мультиплікаційних образах звіряток, з величезною головою і «по-людськи» одягнених.

На ярмарку ви можете купити вальдорфські іграшки від майстрів з Києва, Одеси, Дніпропетровська, Симферополя, Кривого Рогу, Харкова, Верховини, а також книги, музичні інструменти, кераміку, картини з вовни.

Київська вальдорфська школа «Софія»
Сбт, 22 Ноя, 10:00
Вск, 23 Ноя, 17:00
Киев (Украина), Київ, проспект Миру, 10 (п.с. узнаю детали, т.к. школа находится не совсем по указанному адресу)

+38 (050) 254-03-21

Стоимость мероприятия: 1 грн.

мероприятие/анонс, Киев, игрушки

Previous post Next post
Up