БРУСКЕТТА З КРЕВЕТКАМИ, ПОМІДОРАМИ І ЧАСНИКОМ
Інградієнти:
- 500 гм. очищених креветок (середніх)
- Пів склянки білого вина
- По 100 г. жовтих і червоних помідорів чері.
- 4 ст. ложки оливкової олії
- 6 ч.л. подрібленого часнику
- Італійська чіабата
- Порізаний свіжий базилік
- Сіль, перець по смаку.
ПРИГОТУВАННЯ
- Замаринувати креветки: в поліетиленовий пакет до креветок долати 2 ч.л. часнику , білого вина. Витримати при кімнатніц температурі пів години, або кілька годин у холодильнику.
- На розігрітій до середньої температури сковороді підтушити в олії з рештою часнику порізані на четвертинки помідори. Додати на кінець базилік, - перемішати
- Креветки витягти з маринаду . Обсмажити на грилі середнього жару до 6-ти хв. (найкраще на сітці, або у кошику для грилю). Розрізати повздовж
- Хліб порізати товщиною до 1.5 см. Можна обмочити у помідорно-часниковій суміші (злегка) і обсмажити на грилі по 3 хв. з кожного боку.
- Викласти на хліб креветку і додати помідорно-часникову суміш.
- Вживати відразу.
Для мене це ще одна така страва для пікніка. Таке можна і вдома зробити, але тоді не буде того фантастичного грильного аромату).
Смачного!