Квіткове

May 26, 2011 13:06

 Вчора попала ввечері на каву до товаришки, яка живе у гарному особняку і дуже кохається у квітах. Мені аж жаль, що я не мала зі собою фотоапарату. Звернула увагу особливо на фіолетові рододендрони, які сама цвітуть і є просто фантастично гарними. Розговорилися на квіткові теми. І виявляється минулу неділю ( 22.05.2011) в львіському ботанічному саду був день відкритих дверей, на якому вона була. І там власне тепер також цвітуть рододентрони.
Як мені було прикро, що я про це не знала! А ще я подумала, що я ніколи в ботанічному саду і не була. Можливо колись була в Києві (чомусь мені так видається), але докладно не пам"ятаю.
Захотілося дуже-дуже потрапити кудись в океан квітів!
У світі є дуже багато ботанічних садів, садочків, парків. Певні з них є гордістю міст, навіть країн.
 Найдавнішим ботанічним садом у світі напевно є університетський ботанічний сад у Пізі (Renaissance at the University of Pisа) заснування якого датується  1543 роком і сад університету Падуї ( University of Padua) - 1545 рік відповідно..Ботанічні сади створилися для вивчення медичнох ботаніки. Далі вони почали з"являтися і у інших університетах.

Отженомером один серед ботанічних садів світу вважається  Бруклінський ботанічний сад (Нью-Йорк). Сад має у своєму розпорядженні одну із найбагатших у світі колекцій - близько 15 тис. видів рослин, серед них чимало рідкісних і таких, що зникають


 

Ботанічний сад "Kirstenbosch" (Кейптаун, ПАР).



Ботанічний сад при імператорській віллі "Katsura" (Кіото, Японія).




Ботанічний сад Монреалю (Канада)



Палац РЕЙД, Мадейра, Португалія




Фонд Клода Моне (Claude Monet Foundation at Givernу), Нормандія, Франція




Національний ботанічний сад Сейшельських островів



 
 Tohono Chul Park, Арізона, США



Andromeda Botanical Gardens, Барбадос



Ясно, що це абсолютно не повний перелік навіть най-най-айгарніших парків світу, проте.. попасти хоча б в кілька.
Взагалі класно було б організувати такий тур: "по ботанічних садах світу", ну хоча б Європи... а взагалі б на початок хоча б України).

Якщо хтось десь в цікавих ботанічних місцях був, то розкажіть!!!
 

гарне, квіти, навколо світу, Я

Previous post Next post
Up