Рецепт класичного торту ВІКТОРІЯ і кілька швидких кремів.

May 02, 2011 17:54


Мені часто останнім часом хочеться зробити щось смачненьке, але завжди не вистачає часу і натхнення на щось довготривале.
Може комусь такі рецептики також сподобаються). Вони прості навіть для дітей ( в принципі я в дитячій книжці їх і надибала). Якщр починати з такого в дитинстві, то до певного віку можна стати справжнім кулінаром!).

Почнемо з торту))).

ТОРТ ВІКТОРІЯ.

Інградієнти для 10 шматочків:
4 яйця
225 г. м"якого вершкового масла
225 г. цукру
225 г. борошна.
Для крему:
100 г. м"якого вершкового масла
225 г. цукру.
1 ст. л. молока
0.5 ч.л. ванільної есенції
4 ст. л. полуничного чи малинового джему.
трохи цукрової пудри для посипання

2 круглі форми діаметром 20 см.

Приготування торту:
1) Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастити форми олією. Одну поставити на папір для випікання і обведи олівцем.
Порада: далі треба буде додати яйце до тіста. Робити це треба поступово, щоб тісто не вийшло липким. Якщо ж воно дуже липке, то додай ложку борошна.
2). Виріж круг, а потім - іще один такий самий. Застели форми папером. Яйце розбий у миску і ретельно збий виделкою.
3). Масло і цукор виклади в миску і розтирай, поки суміш стане однорідною. Додай яйця поступово вимішуючи.
4). Випікай коржі в духовці 25 хв. Випечені коржі мають бути тугими і пружними.
6). Залиш коржі у формах на кілька хвилин, щоб охололи. Ножем відділи краї від бортиків форми, переверни на дротяну підставку. Зніми папір.
7). Джем виклади у мисочку і розмішай. Змасти один корж джемом. Приготуй ванільно-масляний крем (рецепт є тут нижче). і змасти кремом другий корж.
8). З"єднай коржі і притисни один до одного. Зверху притруси цукровою пудрою.




ВЕРШКОВИЙ КРЕМ.

1) У миску наливажмо 200 мл.вершків. ПОчинаємо збивати. Особисто я збиваю блендером. Коли вершки загуснуть, то можна далі визначити "напрямок крему":
- ванільний: додаємо до вершків 0.5 ч.л. ванільної есенції та просіваємо столову ложку цукрової пудри. Продовжуємо збивати все разом. Крем виходить досить густий.
- малиновий (може бути і інший): розминаємо виделкою 150 г. свіжої малини. Насипаємо її у вершки разом з 1.5 ст. л цікрової пудри. Ще трохи збиваємо.

ЛАЙМОВИЙ КРЕМ.

1 лайм.
250 г. сиру маскапоне.
25 г. цукрової пудри.
Замість лайма можна узяти целру апельсина чи лимона.

Отже:
натираємо цедру лайма на дрібній терці. Кладемо її у миску до маскапоне;
просіваємо туди цукрову пудру, ретельно вимішуємо, щоб суміш стала біло-зеленою.
МАСЛЯНИЙ КРЕМ.

Цього крему вистачить на 2 коржі, якщо треба змастити і верхній корж, то візьміть удвічі більше продуктів.

Інградієнти:
100 г. вершкового масла
225 г. цукрової пудри
1 ст. л. молока
0.5 ч.л. ванільної есенції
Приготування:

1) поклади масло у миску і розітри дерев"янною ложкою до однорідної маси
2) просій у масло третину цукрової пудри і добре розмішай. Просій решту пудри.
3) додай молока і ванілін, розітри усі складники до однорідної маси.

Для шоколадного масляного крему заміни молоко на суміш однієї столової ложки какао і однієї столової ложки теплої води.
Для кавового масляного крему заміни молоко на суміш двох чайних ложок розчинної кави і столової ложки теплої води.
Для апельсинового масляного крему заміни ваніль і молоко на дві чайні ложки апельсинового соку та додай трохи цедри.

дитяча випічка, діти, солодкі рецепти, рецепти, дитячі рецепти

Previous post Next post
Up