Торт "Писанка". Святкові рецепти)

Apr 19, 2011 13:42

Торт "Писанка"




НЕОБХІДНО: 6 яєць, 150 г. цукру, 150 г. борошна, чайнв ложка порошку для печива, шкірка і сік з 1/2 цитрини, ванілін.

КРЕМ: 4 жовтки, 1 склянка цукру-пудри, ванілін, 2-3 столові ложки міцної чорної кави, 150 г. масла (маргарину), ванілін, 1 столова ложка коньяку, шкірка з 1/2 цитрини.

БЕЗЕ: 3 білки, 1 склянка цукру-пудри, ванілін, 1/2 склянки кокосової стружки або мелених горіхів, кольоровий мак для посипання.

НАСТОЯНКА ДЛЯ СКРОПЛЮВАННЯ: кілька шкірок з помаранчі (можуть бути і сухі), склянка окропу, цукор за смаком, чайна ложка коньяку.

ПРИГОТУВАННЯ.
     БІсквітний торт приготуйте так: з білків збийте густу піну, якщо збивалка залишає за собою слід, то поступово додавайте по ложці цуру і збивайте, поки цукор не розчиниться, тоді додайте до піни розбиті жовтки, двічі просіяне борошкно з порошком до печива, потерту на дрібній терці шкірку та сік з цитрини (цитрину перед тим добре помийте та висушіть) і все це обережно вимішайте.Приготовлену масу вилийте у круглу форму, змащену жиром і посипану сухарями або мукою, поставте у нагріту піч (200 гр. С)і випікайте протягом 30-45 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити, встромивши у корж дерев"яну паличку: якщо вийнята паличка суха - корж готовий. Тоді вимкніть духовку, але корж відразу не виймайте - нехай спершу трохи вистигне. Під час перших 20-ти хв. випікання дверцята духовки відчиняти не слід, бо бісквіт може осісти. Спечений корж обережно вийміть на лерев"яну стільничку без сторонніх запахів чи на папір і наступного дня окропіть настоянкоюзі шкірки помаранчі. На поверхню торта накладіть крем.
Крем приготуйте так: жовтки розітріть з цукром - пудрою та ваніліном і поставте на легкий вогонь, увесь час помішуючи (добре для цього використовувати посудину з грубим дном). Коли маса почне гуснути, потроху додайте настій міцної кави (давайте обережно, по ложці, бо жовтки можуть згорнутися), тоді зніміть з вогню й охолодіть. Окремо розітріть або збийте міксером масло, щоб побіліло і продовжуючи збивати, додавайте малими порціями охолоджену масу й решту кави. Під кінець влийте коньяк, додайте потерту на дрібній терці шкірку і до смаку сік з цитрини.
     Коли крем на торті застигне, викладіть на нього одне біля одного "писанки" - тістечка-безе яйцеподібної форми - так, щоб вони вкрили поверхню торта. Частину "писанок" обкачайте в кольоровому мачку, щоб торт став веселішим, - ними викладіть крайній ряд або ж покладіть кілька кольорових "писанок" посередині торта.
     Безе приготуйте так: попередньо охолоджені білки збийте на міцну піну (як на бісквіт). Коли збивалка залишатиме на піні слід, поступово, по ложці додавайте цукор і збивайте , поки цукор не розчиниться, вкінці обережно вимішайте з кокосовою стружкою або меленими горіхами. Тоді десертною ложкою викладіть грудочки піни на змащений жиром лист, надаючи їм яйцеподібної форми (можна також скористатися кондитерським шприцом) і висушіть і легко нагрітій печі.

писанка, Великдень, "Малятам і батькам", святкове, торт, різне, Дарія Цвєк, "ручна робота", рецепти, "Солодке печиво"

Previous post Next post
Up