Як і де провести сніжні вихідні з дітьми? Трохи про лижні курорти України.

Mar 02, 2011 16:30

Цього року менше, ніж в інші сезони каталася на лижах. Спочатку не було сезону, а потім не було як. От нарешті наступні довгі вихідні вибираємося цілою сім"єю і купою друзів на Закарпаття на Красію.

"Гірськолижний комплекс Красія знаходиться на одноіменній горі висотою 1036 м, недалеко від села Костріно, що лежить на трасі Львів-Самбір-Ужгород. 1 ( Read more... )

Буковель, лижні курорти України, Карпати, діти, сніг, лижі, Краще гір можуть бути лиш гори!, активний спосіб життя, дитинство

Leave a comment

rysika March 2 2011, 16:12:10 UTC
Я б вам радила ще глянути в сторону Подобовця (готельчик "Справжня казка" (дуже добре ставлення до батьків з дітьми і нормальне харчування, але ціни київські)) :) Ми там влітку відпочивали 3 роки під ряд :)
(http://www.karpaty.info/ua/uk/zk/mg/podobovets/hotels/spravzhnya.kazka/)
Є дешевші бази поряд, є сільські мешканці в яких можна зупинитися.
http://www.ski.lviv.ua/volovets-podobovets/
Наші фотки з відпусток:
2010
http://rysika.livejournal.com/208917.html
2009
http://rysika.livejournal.com/155835.html
2008
http://rysika.livejournal.com/136974.html

Reply

rysika March 2 2011, 16:53:13 UTC
тільки тепер побачила, що і на твоєму сайті про Подобовець є :))
Там власне фото з схемою зроблено від воріт "Справжньої казки"

Reply

ja_marjana_mama March 2 2011, 18:17:56 UTC
Дякую тобів страшенно!!!)) Дістала безліч задоволення! Саме на Подобовець ніколи не попадала! Може колись десь в горах перетнемося).

Reply

rysika March 2 2011, 19:16:27 UTC
Я давно на лижах не стояла. Чоловік не їздить :) Тому взимку, навряд :) хоча загадувати не буду. Хіба влітку.
Сподіваюся, що ми і не в горах колись перетнемося :))
Слух, ти ж невролог?
Бо у мене до невролога (бажано дитячого) є теоретичне питання :))

Reply

ja_marjana_mama March 2 2011, 19:23:12 UTC
Так, я власне дитячий невролог)), з радістю відповім на всііі питання)))

А гори я і влітку люблю!!! Взагалі гори це моє)

Reply

rysika March 3 2011, 08:46:51 UTC
Ми свого часу стикнулися з тим, що у поліклініці малій в карточці записали ПЕП. Я знаю, що на даний момент такого діагнозу не існує. Наша невролог (інша, не з поліклініки) в 5,5 м, а нам ставила "відставання стато-кінетичних навичок" (ну бо мала не переверталася, не повзала і на животі лежати не хотіла :)))), що в принципі теж не визнається як повноцінний діагноз ( ... )

Reply

ja_marjana_mama March 3 2011, 10:17:08 UTC
Мушу тобі сказати, що ти реально обізнана у цих всіх речах))). Так от, "план розвитку дитини", - це завжди цифри " від"... і "до". Тобто, якщо написано, що дитина має починати сідати з якогось віку, чи перевертатися, що це жодним чином на означає, що рівно в цей вік все і станеться. Окрім того є поняття індивідуальних особливостей дитини. Якщо дитина у певному віці не має ще певних навиків, проте при цьому не визначається при огляді жодних патологічних моментів, то це підстава для спостереження, проте не діагнозу. Якщо дитина після масажів і ван дала такий ефект, то патології не було апріорі. Покращилася мікроциркуляція, відбулися певні стимулюючі моменти і все стало на своє місце, хоча не виключено, що і без цього за короткий час був би той самий ефект. Дуже часто діагноз відставання СКР і ПЕП ставлять для того, щоб ... якщо щось, нічого не пропустити. Зняти діагноз легше, ніж потім пояснити причину пропущення. Є взагалі лікарі, які той діагноз тримають в карточці навіть якщо вже минуло купа років і дитині взагалі ніколи нічого не ( ... )

Reply

rysika March 3 2011, 12:35:46 UTC
Стосовно Стефки, я впевнена була від самого початку, що їй просто треба було добрий копняк :))), щоб почати рухатися (це у них з татом спільне :)))) Бо голову вона тримала з 2 місяців і дуже гарно, а все решта просто лінилася ( ... )

Reply

ja_marjana_mama March 3 2011, 13:20:04 UTC
ОК, спробую по порядку.Дійсно, на дуже великий жаль часто-густо в нас симптоми і синдроми виносять в основний діагноз. Такого ніде у світі нема. Буває і так :" гіпертензія внаслідок ПЕП" ітд ітд ітд ( ... )

Reply

rysika March 3 2011, 15:34:26 UTC
Психо-мовні навички в тої дівчинки можна сказати чудові :). У неї прекрасна пам'ять. Вона читає безліч віршиків на пам'ять, гарно співає. Коли Ліза сидить у прогулянковому візочку і спілкується з тобою, навіть не закрадається думка, що щось не так.
Про повне відновлення, як я розумію, там мови немає. Але сяк-так ходити вона вже може. І є великі шанси, що інвалідного візка вдасться уникнути.
Дуже великий прогрес, бо до 2 років вона не те, що не ходила, а й пальцями ніг поворушити не могла.
Слух, а до кого на Богатирську краще їхати? Немає якогось "корифея", що власне спеціалізується на ГГС?

Reply

ja_marjana_mama March 4 2011, 08:07:42 UTC
Віриш, по прізвищає з відділення не пам"ятаю нікого. А з кафедри там є доцент Панасюк Людмила Афанасіївна. Вона власне там в лікарні і патологію новонароджених консультує ітд. Була моїм куратором на інтернатурі. Дуже приємна особа. Можна спробувати.
Також там є центр :Український медичний центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи МОЗ України
04209 м. Київ, вул. Богатирська, ЗО; тел. (044) 412-05-78; ф.412-10-68 Директор - Мартинюк В.Ю.

Reply

rysika March 4 2011, 08:11:01 UTC
Я вчора ще раз маму розпитала. Вони таки їздили туди ще раз у 4 місяці, але на прийомі були у якогось "страшно прокуреного дядька у консультаційній поліклініці, який нічого не сказав, а сказав до нього приїхати після того, як одягнуть апарат."
Ага, ну що ж. Бум дзвонити, питатися і пробувати.

Reply

ja_marjana_mama March 3 2011, 12:06:54 UTC
http://www.neuronet.ru/educ/index.htm - може тут щось буде цікавого

Reply

rysika March 3 2011, 15:48:11 UTC
слух, такий сайт цікавий :)) маю чтива на пару місяців :))))

Reply

ja_marjana_mama March 4 2011, 08:03:48 UTC
Дійсно класний сайт. При чому він існує вже дуже давно і завжди мав цікаві і новітні речі в собі. Спостерігаю за ним вже років 7-8.)))

Reply


Leave a comment

Up