Очисні споруди львівського водоканалу та лелеки.

Apr 06, 2013 18:19

Отже про те, що у Львові 150 лелек замерзали на очисних спорудах львівського водоканалу писали і газети і в інтернеті поширювалися чутки. На жаль, в на вийшло аж сьогодні туди поїхати. Чи довго птахи будуть потребувати допомоги залежить виключно від погодних  умов. Поки таки їжу їм самим відшукати важко.
Їхати туди треба виключно машиною, а тим більше, якщо Ви плануєте привезти рибу (це те, що лелеки їдять). Адреса: вул. Плугова 13. Гугл в допомогу.  Попередньо передзвонила по телефонах вказаних на сайті. Відповіла прохідна очисних споруд. Приємна жінка (з якою ми потім познайомилися) сказала, що лелек вже менше, проте допомога і надалі потрібна. Потім, коли ми вже під'їхали, то вона ж нам вказали, як куди доїхати, бо територія величезна!

1) Перше КПП, звідки нас скерували вже точніше. Таке досить гнітюче враження.


2) Дороги немає взагалі!!! Просто жах! Але тож у Львові скрізь...


3) Страшні споруди вздовж дороги...


4) Дорога


5) Обабіч дороги...


6) Ворота вже безпосередньо до водойм, де є лелеки. Вони закриті, треба зателефонувати з телефону поруч на воротах. Відразу відкривають.


7) Написи ну дуже суворі. Хоча і об'єкт реально важливий.


8) Це вже самі очисні споруди. Що це саме є, я не знаю. В цілому чомусь мені було незручно фотографувати, тому фото не надто інформативні.


9) Саме от на цій воді, як нам пояснили дуже привітні сторожі, було найбільше лелек. До 150 на початку. Лелеки були дуже втомлені і практично не літали. Переохолодження забрало в них всі сили. Це вперше, що лелеки прилетіли сюди. Раніше в сніжні весни було багато шпаків. А в цілому там є тільки чайки. О, до речі, там багато чайок! Аж не повірила відразу: Львів і чайки!!!


10) Рибу треба розкладати довкола водойми. Її там було багато, хоча лелек і не було відразу. Нам пояснили, що тепер вони є переважно вночі, вранці на на вечір. Цілий день літають, повертаються ітд. Проте їдять, те що їм залишають. Менше, проте постійно докладають. Їжу люди привозять і частково розкладають, а частково залишають сторожі. Та вже у свою чергу орієнтується по ситуації. Нам показали 2 великі ящики мороженої мойви. Також на траві була варена картопля та пшениця.


11) Довкола водойми


12) Нарешті ми побачили бузьків! Їх не було багато. Вони сиділи трохи далі, з іншому боку іншої водойми, до якої було важко підійти.


13) Незважаючи на те, що ми були досить далеко, вони нас зауважили та активізувалися.


14) І полетіли....


15)


16) Водойма


17) Ще одна


18) Всюди якісь труби ітд


19) В цілому пейзаж довкола такий от армагедонський.


20) Ми під'їхали до воріт, проте вже без дзвінка вони відкрилися.


Ясно, що вже почало теплішати і підгодовані птахи почуваються краще. Проте, якщо погода і надалі буде такою нестабільною, то вони знову потребуватимуть нашої допомоги. За телефонами у попередньому дописі можна взнати, що до чого.

Сіла в машину і з великою радістю випила своєї бонакви думаючи, що таки ніколи, навіть, випадково буду намагатися не пити води з крану... 

цікаво, природа, Львів, вода

Previous post Next post
Up