Альбом для дівчаток)

Dec 22, 2010 12:35

     Софія вибираючись вже нині нарешті в школу знайшла в столі свою дівчачу анкету ну і звичайно зібрала її в рюкзак. Я щось про неї на нині призабула,   а на початку цього навчального року власне відбулася розмова вдома про те, що вона хоче мати такий опитувальник.
     Яке було моє здивування, що тепер не треба для цього зошита, не треба якогось альбому, не треба питань придумувати, а достатньо піти і купити це в книгарні. Так от пішла я це шукати і виявилося, що цього всього є безліч з різноманітними обкладинками, різноманітним вмістом всередині (починаючи від питань, закінчуючи гороскопами і порадами, як готувати їсти і навіть, як ходити на побачення. Ну я зупинилася на чомусь середньому, хоча як на мене ідеального варіанту не було.
В Софійчиному опитувальнику (я навіть не знаю, як це назвати, бо ззовні написано "АЛЬБОМ ДЛЯ ДІВЧАТ"). По 35 питянь для кожного. Цікавими питаннями є : улюблений жанр у кіно, улюблена комп"ютерна гра, улюблена радіостанція, улюблений діджей (це питання доречі викликало питання в Софії))), улюблений вид спорту ітд ітд ітд.
    Так от після того, як певна кількість дітей заповнила анкету, Софія вирішила мені її показати. Спочатку я не хотіла, мотивуючи, що це її особиста справа, але діти в такому віці ще люблять ділитися з бітьками так званими секретами. Відповіді на певні запитання ввели мене в певний шок (особливо щодо вподобань фільмів, музики, чи серіалів), але потім я подумала, що напевно інколи відповіді грунтувалися просто на тому всьому, що дитина колись бачила, чи чула, чи на уподобання старшої сестри, чи брата).
І попри це все мені нагадалися власні анкети... Для цього обирався грубий зошит. Далі малювалися якісь квіточки. Якщо були, то приклеювалися наклейки .... І це реально було обов"язковим атрибутом кожного дівчачого портфеля).
     На якійсь черговій зустрічі однокласників хтось приніс старі шкільні анкети  і ми з великою радістю їх перечитували. Особливо питання: твої симпатії серед дівчат, твої симпатії серед хлопців , - викликали вже в дорослих людей ностальгічні спогади. Відповіді на ці питання переважно були такими: В.Г., О.К., ітд ітд ітд. Таке враження, що це додавало таємничості, хоча дуже легко було здогадатися кого малося на увазі. Один мій однокласник переглядаючи це класно сказав, що йому приємно, що він був внесений практично до кожного хіт- параду на кожній сторінці))). 
     Я це і сама ж колись в школі пережила. Тільки чесно не пам"ятаю, чи давала читати я це своїй мамі (хоча точно нічого кримінального в цьому не було). Так от, нехай має собі цей альбом, цю анкету, чи як там ще це назвати і я з радістю з нею це почитаю, якщо вона мене знову до цього запросить). Більше того, думаю, що запропоную їй зробити такий альбом самій. Згадаю власний досвід і доповню його сучасними технологіями). 

софія, мама, діти, дитячі колекції, школа

Previous post Next post
Up