Вчити, чи не вчити? Читати, чи не читати?....)

Dec 16, 2010 20:13

Карантин карантином, а уроки вчити треба… Тобто… чи в Вас виходить на канікулах, чи на карантині посадити дитину хоча б на годину вдень вчитися? Чи читати те, що треба по програмі?


Щоразу як починаються вимушені, чи планові канікули, на які ми не передбачаємо виїздів з міста, чи далеких поїздок, я обіцяю собі, що кожного дня від ранку будемо вставати лише на….(годину) пів години пізніше, ніж звикло, снідати також будемо «по плану» , а не «коли, хто захоче» і відповідно незалежно від ніяких обставин ми будемо повторювати вивчене і читати … наперед.
Пам’ятаю , що коли сама була в школі, то в кінці кожного навчального року на останньому уроці нам диктували довгий список позакласного читання. Це завжди викликало обурення у всіх. Тепер якось з позакласним читанням легше, а може «ми» просто ще малі.
Так от, перших кілька днів карантину Софія була «хворою» і відповідно я її жаліла і не садила за науку. Вчора в неї був день народження (ну це б було просто не чесно: в карантин, в ДН уроки…). Але сьогодні… - я це зробила!!! Тобто попросила перескладати все на робочому столі, пересортувати старі-нові зошити, перечитати оповідання і … відправила на заняття з англійської мови. Не можу сказати, що в дитини це викликало багато позитивних емоцій від початку, проте з заняття вона вже повернулася в значно кращому гуморі і взагалі виглядало, що вона і сама засумувала за цим всім).
Напевно треба враховувати, що канікули, карантин - це таки зміна графіку і звиклого способу життя дитини, але проводити цей час без режиму взагалі не можна. Бо тоді…ми батьки перші зійдемо від цього всього з розуму))), а по-друге : режим - це класно, просто не треба в цьому слові вбачати щось погане. Це просто план дій, якій нас вкладає в певні рамки, проте вони ж нами і окреслені.


Так виглядає, що від понеділка знову школа. Супер! Протриматися залишилося ще зовсім трішки))).

здоров, сімейні вечори, карантин, діти, школа, позакласні заняття, мама, дитячі колекції, режим дня

Previous post Next post
Up