Дитяча нудьга і креативність))).

Dec 12, 2010 22:01

Софія ( і відповідно малий також) вже від середи вдома Добре, що таки в неї не грип, але пчіхі-кашлі ще дуже активні. Спробувано вже безліч хатніх активностей. І це лише неділя вечір, а карантин напевно буде ще з тиждень !!! Коли сидиш з дітьми вдома, то всі графіки порушені, з піжам вилазиш , коли вилазиш (якщо … взагалі вилазиш…)…
І щоб ми не робили в такі дні, звернення типу: «мама, мені так нудно!» вилазять мимовільно і тоді часто не знаєш, що робити і що ще придумувати?
Найголовніше, не знаю, як з Вашими дітьми, а з моїми спрацьовує виключно рекомендаційна тактика, а не наказова. Бо в іншому випадку не спрацює взагалі ніщо. Таки дитині інколи треба дати можливість дещо … понудитися… Ну щоб не було так, як тільки їй нудто, то вона біжить і кричить щось типу: « мама, мені нудно, скоро думай, що мені ще робити»!!! ( так може бути сто разів на день!!!). Маю на увазі, що впевнена, що кожна дитина має свій певний потенціал креативності і часто ми не даємо йому проявитися через те, що постійно дітям підкидаємо ідеї на предмет, що робити. Звичайно, що не будемо ж відразу кидати дітей «на амбразуру» самостійності ;) і на завтра на ранок я планую посадити Софію за написання списку того, щоб вона хотіла робити. Презентую це відповідальним проектом (дам гарний папір, або навіть віддам всіх нетбук;) і далі обговоримо всі пункти докладно. По-перше на це вже піде якийсь час, а по-друге я впевнена в тому, що дитячі ідеї просто безцінні!
Отже «ні нудьзі» і нехай живуть наші креатині діти!!!)))


- так було і ....

- так
стало)))

сімейні вечори, неділя, карантин, діти, дитячі колекції, батьки

Previous post Next post
Up