Музичне: філармонія, ВВ, Гогол Бордело.... А ще музика до українських фільмів.

Nov 23, 2011 14:17

Отже не говорячи про справи серйозні і все таке, останній тиждень минав весело і напружено. Недосип в кільканадцять ночей... але вражень безліч. Все почалося зі свята Молодого Вина "Бужулє Нуво 2011"). Гарне товариство, смачне м"ясо, гарна музика... - супер! Наступного дня концерт у філармонії Американські саундтреки. Сказати, що сподобалося, то не сказати нічого. А ще більше задоволення було від того, з якою радістю і відкритим ротом    дивиться і слухає це моя дитина. Натхненно було бачити так багато друзів і знайомих в залі. Вірю, що такі концерти будуть повторюватися. Окрім того, було зголошено про наступні проекти, де має звучати музика з українських і радянських фільмів.  В кінці концерту прозвучала мелодія (кілька в одній) композитора Ісаака  Дунаєвського до кінофільму "Цирк" 1936 року. Як то кажеться: "із песни слов не вибросиш", але таки "широка страна моя радная..." то було несподівано. Мелодія і виконання чудові.....якби ще слів не знати. 
А взагалі хто які фільми з такою класною музикою пам"ятає? А українські? В мене в голові "Білий птах з чорною ознакою" : танець Ореста і Дани, "Тіні забутих предків", - взагалі як феєрія. Взагалі в голові от саме такого плану фільми. Гуглю. Виявляється є книга "Музика в кінематографі України", але от з опису власне сказано, що названих мною там нема.
А далі настав час концерту на честь 25-ти річчя ВВ. Тільки наче от було 20-ть років (гарний концерт у нас в Оперному), а перед тим пам"ятаю 10-ть ( в Києві), а тут вже аж 25-ть. Хоча по тому драйву, який там був,  важко було сказати, що самим учасникам є більше, ніж 25-ть).
Незважаючи на те, що від певних людей я чула, що їм не сподобалося, що не всі закайфували від запрошених груп... - я скажу одне: все було дуже класно! А маленькі моменти, - ну а де ж їх нема?
Початок затягнувся, але було приємно бачити перенаповнений Палац Спорту. На великому екрані на сцені показували, як люди переспівують пісні ВВ і це було весело.
Ну а далі вийшов перший склад ВВ: Гітарист Юрій Здоренко, басист Олександр Піпа, ударник Сергій Сахно та вокаліст-баяніст Олег Скрипка. Це було круто! 



Ще, як спеціально для мене, на самому початку військовий хор та військових симфонічний оркестр заграли-заспівали "День Народження" і Многая Літа.



Ну а далі Піпа заграв вже те, що він тепер грає (вперше чула таке його окреме соло). Далі був Юрій Здоренко зі своїми. Класна музика. А потім почалися привітання. Усно вітали ТНМК, Фома з Мандрів, Лесь Подерев"янський (співав зі Скрипкою пісню), Крихітка Цахес ( подарувала Буй))), Олег Гаркуша (Аукцыон), Грін Грей... - здається все.
З тих, хто був запрошений до співів: Бумбокс (як на мене його було забагато, але це може тому що зголошена Ніна Хаген не приїхала), Горчіца ( якось вона там була не формат, мені не сподобалося. І взагалі якась така заява, що це вперше вона співає українською ітд... - мені не сподобалася ще більше), Нагано (Ростов на Дону. Я не знала про них раніше і напевно творчістю їх цікавитися і надалі не буду, проте зал їх знав), Ляпіс Трубецкой (ну тут був повний контакт з залом і овації не те слово. Скрипка зголосив їх, як кращу групу на теренах СНГ), Ленінград (вперше чула їх на живо і мене захопив їх драйв). Ну а далі вже вийшло ВВ теперішнє.



Вони були в космічних образах. Барабанщик так і пробарабанив цілий концерт у скафандрі. Олег світився лампочками і на піджаку і на штанах. Далі були ще спецфекти з вогнями з гітари, а потім вийшли гімнасти у стилі сталінських часів і почали показувати різноманітні фігури. У фіналі пісні на руки підняли і самого Скрипку.



А потім були східні танцюристки, танцював і сам Олег, але в мене розрядився фотоапарат...(.
Проте в голові всезалишилося).
Не знаю, коли наступного разу потраплю на такий концерт, проте вже цього дуже хочу.
Не жалію, що не взяла зі собою Софію ( бо такі думки були), бо ненормативна лексика (та і не тільки у цьому річ), а і взагалі атмосфера концерту була дорослою, була вже такою навіть дещо ностальгічною, проте такою роковою, панковою і такою зовсім моєю.

Ще трохи знимок:






















Доречі 2 грудня у Києві концерт Гогол Борделло  Мене не буде точно (проте я дуже хочу...), але не все ж в середу Петра?;))).  

прикольно, цікаво, Я, музика

Previous post Next post
Up