Гладоморът в САЩ (Голодомор в США)

Feb 14, 2010 00:26



Някои историци доказват - в годините на Великата депресия, бушуваща в САЩ през 1930-те години, в Америка от гладна смърт умират около 5 милиона човека. При това много от тях загиват по вина на правителството.

Днес обаче, зад океана предпочитат срамежливо да мълчат по тази тема, твърди руският изследовател на историята на XX век Борис Борисов.






Те фалшифицират статистиката

- Борисе, някои историци вече се усъмниха в това число...

- Всеки може да се съмнява колкото си иска, но най-добре е да се вземат официалните данни от статистическото ведомство на САЩ, които използвах и аз. А те са умопомрачителни. През 30-те години фактическият брой на населението в САЩ е изясняван само в моментите на извършваните преброявания, а те са провеждани през 1930, 1940 и 1950 год.

И ето, че данните от тези преброявания показват рязък недостиг на население в САЩ. Освен това е очевидно, че тези статистически данни са нагласени според фактически наличното население от годините на преброяването, т.е. са фалшифицирани.

Получава се следното: към началото на 1931 г. раждаемостта уж пада два пъти и остава такава в продължение на десет години. За да се увеличи отново рязко през 1941. Също два пъти.

В демографията не може да има такова нещо! Ако въпросът беше само в падането на раждаемостта, тогава бихме наблюдавали срив само по лицата, родени през 30-те години. Обаче такъв срив има и по американците, родени през 30-те години. Но те не са могли “да не се родят” - те вече са били родени и са живеели. Следователно, през 30-те те само са могли да умрат.




Полово-възрастова пирамида на населението в САЩ през 1950 г.

Изхождайки от американската статистика, населението на САЩ към 1940 г. е трябвало да нарасне почти до 141,856 млн. човека. Фактически, ние виждаме числото 131,409 млн., като 3,0 млн. от тях се обясняват с миграцията. Още около 2,5 млн. от загубите се падат на намаляването на раждаемостта (тук освен това трябва да се отчете делът на неотчетената бебешка смъртност).

А около пет милиона са се изгубили някъде в американската статистика. И никой така и не е обяснил до днес, къде са се изпарили тези хора...

- Не е ли по-лесно да се вземе и разгледа статистиката на населението по години: колко са родени и колко човека са умрели?

- Такива числа няма как да се видят.

- Защо?

- Погледнете статистическия сайт на САЩ. Да вземем 1932 г.: “За 1932 г. не се съставя статистически отчет”. Разбирате ли колко удобно е така да се скрият реално протичащите демографски процеси? Като просто не се съставя отчет...

Правителството на Рузвелт унищожава реколтата и добитъка

- Нима наистина загубите от Великата депресия са били толкова страшни?

- Излиза, че е така. Сред милионите нещастни хора свирепствали гладът, болестите, високата смъртност. Около 5 милиона фермери и членовете на техните семейства се лишават от земя и жилище, т.е. са разкулачени.




- Терминологията прилича на съветската …

- По същността си това, което се случва с американските фермери, може да се сравни с разкулачването в СССР. Въпросът е в това, че земята, реколтата и добитъкът на много фермери са се намирали като залог в банките. А те, от своя страна, са принадлежали на големите олигархични аграрни структури, които прибирали от разорилите се селяни тяхното имущество за покриване на дълговете им. По това време жертва на кредитната система става практически всеки шести фермер.




- Но Вие самият казахте, че реколтата и добитъкът, отгледани от фермерите, не са се изпарили, те просто са сменили собствениците си...

- Аграрното бизнес-лоби не е било заинтересовано от това да има много храни: тогава те биха били достъпни за обеднелите американци. Затова властите и бизнесът постъпили напълно “пазарно”: заравят чрез оран около 10 млн. хектара земя с реколта и унищожават повече от 6,5 млн. свине. Естествено, всичко това предизвиква недоволството на обикновените американци, които организират “гладни маршове”. Правителството им оставя само един избор - “труд за обществото”.




Митът за украинския глад се ражда в Конреса на САЩ

- Все пак, счита се , че именно “трудът за обществото” дава на Америка новите канали, пътища, мостове...

- Възхищението пред мъдростта на Рузвелт, организирал “труда за обществото” е същото, като да се възхищаваме пред мъдростта на Сталин, който осъществил строителството на Беломорския канал и редица други велики строежи на социализма. Паметта за хуманитарните престъпления на управляващия тогава режим в САЩ е изтрита от официалната история, подменена е с пропаганда, в която намира място и “мъдрият” Рузвелт, но няма място за милионите американци, загинали от глад.

През американския “ГУЛАГ” за обществен труд преминават около 8,5 млн. човека. Само безработните младежи са били около 2 млн. Плащали им по 30 долара, но 25 от тях удържали за “издръжка”... Всичко това ставало в жестоки маларийни условия и на фона на небивала смъртност. За това трябва да пишат изследователите, а не за измисления украински глад.

- Но все пак в Украйна е имало глад!

- Глад е имало. Но глад като геноцид в Украйна не е имало. За този глад никой у нас не е крил. Но през 1998 година конгресът на САЩ за първи път обвини Русия за масовия глад в Украйна, като за нещо предизвикано специално. Тогава дори бе създадена специална комисия към конгреса за разследване на “геноцида чрез глад в Украйна”.

- Т.е. митът за глада се е родил в САЩ? На тях за какво им е това?

- По този начин в САЩ се формира историческа памет. Въобще, американците повече обичат да пресмятат чуждите мъртви, отколкото своите.

- Излиза, че САЩ “са забравили” за своя глад?

- Понякога те си спомнят за това. Например, редица съвременни конгресмени искрено се учудват на своите колеги, конгресмените от 30-те години. Цитирам едно от скорошните заявления: “Знаели са за това, което се е случвало, но не са предприели нищо за оказване помощ на гладуващите”. Безмълвна сцена.

Т.е. те прекрасно са знаели, че в най-богатия град на страната - Ню-Йорк, се извиват опашки за безплатна супа (в американската провинция такива опашки няма, защото половината от градовете банкрутирали и не разполагали с пари за безплатна супа), но спешна помощ за населението се оказва едва няколко години след началото на кризата.

За масовия глад, за който е виновно правителството на САЩ, в Америка е говорено и по-рано. Обаче всеки, който обнародва истината бил обявяван за комунист, водещ “антиамериканска дейност”. И проговарялите са изпитвали на гърба си всички прелести на тоталитарната чистка от страна на американското правово и информационно пространство.

Това е геноцид спрямо американците

- Впрочем, как реагираха в Щатите на вашето изследване?

- Отзивите на американците са различни, много често наричат материала ми комунистическа пропаганда. При това, аргументацията на тези реакции е горе-долу такава: “При нас в САЩ е имало демокрация и права на човека, затова всичко това е съвсем невъзможно”.

В същото време на различни англоезични платформи върви бурна дискусия по тази тема. Много са спомените от това време: “Най-възрастните членове на моето семейство са разказвали как хората постоянно чукали на чужди врати с молба да им се даде работа за един ден, само за единия хляб”. Или: “Баба ми е разказвала, че понякога не се е хранила дни наред”. А и масовите демонстрации от времената на Хувър са наречени “гладните маршове”. И това не съм го измислил аз, сега през XXI век, а американската преса от 30-те години.

- Получава се нещо като геноцид върху американския народ...

- Точно така! Във връзка с това, дали ние също да не приемем заявление, осъждащо хуманитарното престъпление на тези ослушващи се конгресмени и на “кървавите режими на Хувър-Рузвелт”? И ако техният конгрес си позволява да причислява към “геноцида чрез глад” всички загинали у нас, тогава защо ние да не можем да приложим същите категории към Съединените Щати?

Би ми се искало да напомня, че масово унищожаване на продоволствия в периода на кризата и глада провеждал не Сталин, а федералното правителство на САЩ.




Господа американци, нека да постъпваме честно: ако Вие считате жертвите на глада в Украйна за жертви на кървавия Сталин, то включете, ако обичате, към жертвите на кървавия Рузвелт, загиналите по време на американската Велика депресия.

В противен случай Вие сте най-обикновени мошеници. И на правителството на САЩ трябва постоянно да му се напомня за това.

demographia.ru
http://krizata.blog.bg/history/2010/02/13/genocid-chrez-gladuvane.492688

лъжци, демонокрация, Рузвелт, убийци, фермери, САЩ, жидове, геноцид, гои

Previous post Next post
Up