500 грам золота замість 9 грам свинцю...

Jul 10, 2013 13:37

До дня народження Президента України Віктора Януковича монетний двір Національного банку України прийняв замовлення на виготовлення золотої монети із зображенням іменинника. Про це УНН повідомило джерело у НБУ.

“Власне кажучи, назвати монетою цей виріб важко, оскільки вона не буде у грошовому обігу. Та й за своїм виглядом також дуже вирізнятиметься. Монетний двір до дня народження В.Януковича прийняв замовлення на чеканку „монети“, вагою 500 грамів (0,5 кг) із золота 999 проби. На одному боці монети зображення грифона та напис „На многії літа!“, на іншому - портрет В.Януковича, напис на латині та два коштовні камені. Ця монета - подарунок Нацбанку Президентові. Такий проект був затверджений НБУ”, - зазначив співрозмовник агентства.


Від себе.
На дворі йшов 2004 рік, листопад місяць. У повітрі вже було чутно: шось буде. Розмова з подругою, чия робота пов'язана в тому числі з виробами з дорогоцінних металів. Її колезі замовили виґравіювати на уже одлитому цільнозолотому настільному футлярі для книги напис:
Шановному Вікторові Федоровичу Януковичу на честь обрання його президентом від друзів
(за точність цитати не поручуся, але смисл саме той)
- Вгадай, каже, для якої книги цей футляр.
Я вгадав одразу. Для

КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ



(тут мусила бути одфотошоплена золота монета з відомим трафаретом з діркою в лобі, але, нажаль, не вмію)

Україна, феєрія, Вже сьогодні, шакал

Previous post Next post
Up