Утиски російськомовних...

Aug 12, 2009 17:48

Вкрав у kotyhoroshkoСекретаріат президента підготував порівняльну таблицю задоволення освітніх потреб росіян в Україні та українців в Росії у 2008-2009 навчальному році ( Read more... )

мова, статистика

Leave a comment

andjey_voron February 17 2011, 07:06:03 UTC
"Наивно ждать от потомков кацапских оккупантов, приехавших на обезлюдневшие украинские земли уважения к тем, в чьих домах они поселились." (с) Engen1

готовий підписатися під кожним словом. Оь так доречі россійська мова стала "рідною" на східній україні у 30 роках минулого століття.

Щож до мовної проблеми. Так вона є і полягає в штучному обмеженні українців в використанні української мови на теренах України. І це робиться бо будь яка людина що використовує українську мову для спілкуваня чи хоче її використовувати в словах і діях нашіх, напівмонгольских-напівсоамських сусідів, є проплаченим Америкою антиросійським нацистом-провокатором. Що нам наявно продемонстрували danieldefo та d_a_z_bastard.
Як подолати цю проблему? рецеп простий та дієвиї. Доки Українці не почнуть ставитись до росіян так як чехи до німців, чи ірланці до англійців, нормального діалогу між країнами не буде.
Московити боряться за привілей своєї мови на теренах чужой країни, тож варто жорсткіше обмежити використання московського діалекту і нагадати що це інша країни. Можна для початку припинити фінансувати московськомовні заклади. І тоді бажаючі вчитись російською в Україні щезну самі по собі. Бо це природа рабів-великоросів.

Reply

iskra75 February 17 2011, 07:26:44 UTC
не згоден з Вами.
шляхом репресій мало чого можна досягти. саме існування української мови тому доказ: попри заборони і утиски вона вижила, і много в чому саме завдяки цим утискам і заборонам, бо вони стимулювали націоналізм, гуртували і гартували цих націоналістів. натомість довга, наполеглива і ненасильницька асиміляція дають куди більші плоди. нашій державі для розвитку української мови в першу чергу слід стати державою для народу, а не для "людей", як нині: у східних реґіонах українська мова асоціюється саме з державою, і підлість державників, суддів, міліції (тих, хто так чи інакше змушений вживати державну мову) кидає тінь і на мову, і на культуру, і на саме існування держави.
натомість якщо на Донеччині, наприклад, з'явиться ґубернатор, який полатає усі дороги, поновить каналізацію і прибере сміття з вулиць, при цьому говорячи українською, це важитиме для українізації сходу куди більше, ніж усі заборони разом узяті - бо він підноситиме своїм прикладом престиж своєї мови. люди нікуди не дінуться від узагальнень: якщо людина гнида - в їхніх очах гниле усе, їй притаманне і навпаки якщо людина гідна поваги - люди поважають і його мову, і його погляди, і державу, од імені якої вона діє.
головне - це не обмежувати російській мові терен розповсюдження, а зробити українську престижною, модною, необхідною (як свого часу було з російською, анґлійською тощо). і тоді діти з російськомовних сімей казатимуть "мама, за Украиной будущее, отдавай сестру в украинскую школу"(с)

Reply

andjey_voron February 17 2011, 09:54:36 UTC
Одне іншому не заважає. Але те що описали ви це один бік медалі, а я описую інший. Вони мають іти гармонійно і плече до плеча. Тоді можна чогось добитися.
Піднімати престиж Української мови потрібно, от тільки як ви це збираєтесь робити де той хто шанує патріотичні світа чи розмовляє рідною, і по сумісності державною мовою, одразу навіжений фашист-націоналіст? Це питання більш ніж доречне і дуже прошу вас на нього відповісти.
І не забувайте що для рашистів(років вже зодва як мені урвався терпець називати цих навіжених росіянами): Україна, українці, українська мова то речі неіснуючі. Не ма нічого такого це все молодшібрати-малороси(хоча які ми, слов'яни, та вони, монголізовані фіно-соами, питання ще відкрите). І це частина їх сприйняття карнити світу.
Колись давно німці(років 50 тому) теж казали: чехів неіснує, то малонімці, нема чеської мови є малонімецькиї діалект... Оберти утровані вони лише передають суть. Але, невже нічого не нагадує? І що зробили чехи? Так вони піднімали престиж своєї мови та робили це якісно і послідовно, а паралельно з цим максимально обмежили використання німецької мови. Максимально. Держава взагалі небачила заяв про проблеми німецької діаспори і такого ідіотизму як паспорт рідною і мовою колишніх окупантів не робила. надодачу було департовано три мільйони німців....
І що тепер? Тепер Чехія і Німетчина мають добросусідські відносини. а колись департовані німці вчать чеську та повертаються на батьківщину. І їх там радо приймають як громадян.
Сприводу ж ставлення і такого іншого. Те що ви описали нормально для цивілізованих людей, а рашитси це випадок окремий. Зовсім нещодавно жінки шахтарів вишли на мітинг пасти в ніжки "доброму баріну" аби той карав безсовісних "людей приказних"... І мені цих ... анітрохи не шкода. Бачили очі що купували тепер жеріть хуч повилазте. Це, вибичте, позаминуле сторіччя московія, а ажніяк сучасна європейська держава. Що ви збираєтесь йм доводити? Як вести з ними діалог? Юля погасила заборгованості шахтарям - Юля погана, бо так у ПР сказали. Яник штовхає країну до колапсу, і тим самим шахтарям лише збільшує заборгованості - Яник гарний, бо так у Пр сказали.

Повторюся давно минув той час коли Я був готовий вести нормальний діалог з московитами. Але от диво є золоте правило: Стався до людей так як хочеш, аби ставилися до тебе. І тепер питання: чому Я маю ставитись до ... істот, для яких я людина другого сорту, для яких моя мова "тиляча", для яких...(ну ви і самі знаєте), краще ніж вони ставляться до мене.

Той хто тікає від битви, приречений битися знову. - колись давно сказав Геродот, і він був абсолютно правий.

Reply


Leave a comment

Up