Утиски російськомовних...

Aug 12, 2009 17:48

Вкрав у kotyhoroshkoСекретаріат президента підготував порівняльну таблицю задоволення освітніх потреб росіян в Україні та українців в Росії у 2008-2009 навчальному році ( Read more... )

мова, статистика

Leave a comment

ex_dr_luck August 26 2009, 18:52:44 UTC
мені сказали: якщо вам треба українська медична термінологія, купіть собі підручник. а я за що гроші заплатила?
то й пішла звідти, бо синхронним перекладом бавитись - несерйозно якось.
образливо було, коли тупа "більшість групи" вирішила про мову викладання.

Reply

iskra75 August 26 2009, 19:24:34 UTC
тут виступає питання: вам шашечки чи їхати треба? якщо потреба була у знаннях, то байдуже, якою мовою: аби було зрозуміло; якщо ж постала мета свідомого патріотизму від викладачів, то це недоречно: науковці здебільшого аполітичні. знову ж таки слід зважати на бажання більшості - вони не з нелюбові до української мови захотіли слухати курси російською, а просто через її погане знання і незвиклість. наступне покоління буде значно більше українізованим.
якщо прийняти, що обуха нагайкою не переломиш, а вода камінь точить, та й толерантністю запастися - все виглядає куди оптимістичніше.
моя російськомовна дружина (я й сам з Донецька - отже теж в принципі російськомовний) учора спитала мене, чи патріоти хлопці з "95 кварталу" і трохи здивувалася (певне, вбачала в мені радикальнішого націоналіста, ніж я єстем), коли я одповів, що вони більші патріоти України, аніж многі україномовні але недалекоглядні люди.
мова - питання вторинне, головне - душа.

Reply

ex_dr_luck August 26 2009, 19:32:34 UTC
е ні, мені для роботи саме й треба було знати термінологію державною мовою. жодних патріотичних емоцій. халодний ращщьот. бо як медик я була "калікою", вчила все російською, а час міняється! тобто я за свої гроші не отримала того, що мені потрібно було для роботи в державній структурі з дітьми з вадами хребта.
забрала гроші і послухалась поради купити підручник:))
дисер дописую, все прекрасно:)

мій чоловік теж російськомовний:)) але патріот справді більший за деяких україномовних:)))

Reply

iskra75 August 27 2009, 02:08:54 UTC
ну, коли так, то певне то було найліпше рішення :)

Reply

ex_dr_luck August 27 2009, 05:53:01 UTC
атож:))

Reply


Leave a comment

Up