Leave a comment

nazavzhdy September 29 2013, 15:20:55 UTC
Ось моя думка щодо цього -
http://shusharin.livejournal.com/1562828.html?thread=8405964#t8405964

Але все може бути простіше. І пояснюватись психологічною атакою, залякуванням, направленим на західні правлячі еліти та на еліти країн СНД. Бо, як відомо, для Заходу найважливіше - МИР.
Саме цим можна пояснити широкомасштабні військові навчання Рф та Білорусі поблизу м. Вільнюс чи подібні законопроекти.

Reply

Майже згодна! irescha September 29 2013, 15:36:48 UTC
Ось наприклад з цим...

"И не нужно забывать, что подписание в Вильнюсе - это ещё не всё. Даее будет ратификации соглашения всеми национальными парламентами ЕС. Даже один парламент страны ЕС может заблокировать соглашение. Думаю, Кремль будет работать (уже работает) в этом направлении с отдельными странами ЕС."

Або з цим...

"А пока на первом месте, как мне кажется, на прицеле - Кавказ"

З останнім ще й тому,що Івашішвілі попри все,не збирається змінювати курс зближення з НАТО.А коли так,то річ зовсім не в Саакашвілі...

А ось з цим не згодна...

"...газо-чекисты могут пойти на всё. Вплоть до военного вторжения."

А де взяти на це гроші? Зараз не 2008 рік і внутрішніх проблем через край...знов таки,Олімпіада на черзі...які тоді вони будуть "миротворці" в очах западу...ні,на відкритий супротив не підуть.

Зробити щось паскудне,якусь гидоту-оце їм притаманне...

Reply

Re: Майже згодна! nazavzhdy September 29 2013, 15:51:41 UTC
У військове втручання в найближчий рік не дуже вірю. А от з 15 по 17 роки - можлива. Під час виборів і після виборів буде спроба зіграти на розкол та дестабілізацію.
Якщо буде військове втручання, то зі сторони РФ це буде оборонна, миротворча операція на території України. Суто оборонна або антитерористична.
Якщо звичайно не вдасться вирішити проблеми мирними засобами.

З приводу Кавказа. Ні, там справа не в Іванішвілі. Тим більше, він не балотується.
На Кавказі головне - не допустити обхідні шляхи для енергоносіїв. Власне, і у 2008 році одним з приводів війни було саме не допустити обхідних.
І друге - це так само зіграти на виборах у Грузії на розкол і дестабілізацію. Спроба повторити те, що було в Грузії у 90-х роках. (в Зугдіді та інших регіонах). Це буде просто подарунок для Москви. І вона ним скористається на повну силу, не так як в часи Єльцина.
Але грузини самі собі вороги, якщо не розуміють всієї небезпеки конституційної кризи чи нелегітимної центральної влади, бузи в регіонах тощо.

Reply

Re: Майже згодна! irescha September 29 2013, 15:57:52 UTC
Зрозуміло!

Гроші важливіші ніж геополітика! Авжеж,якщо краник буде порожній,не буде взагалі нічого...)))

Reply

Re: Майже згодна! nazavzhdy September 29 2013, 16:05:08 UTC
Не знаю, чи для всіх важливіші гроші, ніж... Думаю, для багатьох в Кремлі відновлення Імперії на першому місці.
А гроші їх в будь-якому разі потрібні - перш за все, для збереження власного режиму.

З приводу падіння цін на енергоносії та війни - тут можуть бути різні думки. Перше - щоб не допустити серйозного падіння як раз ймовірність війни на Кавказі посилюється. Або не війни, а нестабільності (щоб не вкладали кошти в обхідні шляхи).
І коли режим почне хитати із-за зниження рівня життя і протестів, то він також може наважитись на визвольну кампанію. Щоб стати знову популярним.

Reply


Leave a comment

Up