Кокосовий пиріг з вершковою заливкою

Jun 11, 2023 22:50

Кокосовий пиріг, який пекла на цьому тижні. Вже нема, а рецепт з інету змінила настільки, що тепер пиріг вийшов шедевральним. Тому що колись давно пекла його за іншим рецептом і таке собі вийшло. Тож, зберігаю для себе, а ви можете спекти і спробувати й собі.
Ще спечу і фото додам.

Кокосовий пиріг з вершковою заливкою

На форму діаметром 24 см та висотою 5-6 см або квадратна 24х24 см. Краще форму брати не роз'ємну, бо треба заливати вершками.

Тісто:
2 маленьких яйця (100 г без шкаралупи)
150 г цукру (можна 180-200 г)
щіпка солі
250 г сметани любої жирності
ванілін або ванільний цукор
200 г борошна
10 г розпушувача

Посипка:
80-100 г кокосової стружки
100 г цукру (можна 150 г)
1 ч.л. ванільного цукру

Заливка:
200-250 мл вершків 10-20% жирності

Яйця розтерти вінчиком з цукром, ваніліном та сіллю або збити міксером, це не принципово. Додати сметану, борошно та розпушувач. Тісто виходить густини, як на кекс. Викласти тісто у змащену та посипану манкою або борошном форму.
Змішати все для посипки і густо посипати просто на сире тісто зверху рівним шаром. Поставити в гарячу духовку, випікати приблизно 50 хвилин на 170-180 градусах або дивитися по своїй духовці. Пекти до рум'яного кольору кокосової стружки і до сухої палички з тіста.
Дістати пиріг з духовки і одразу ложкою рівномірно залити ледь підігрітими вершками. Поставити ще в духовку на 5 хвилин. Дістати і дати охолонути.

Доповнення.
Сметану можна замінити на кефір, але тоді взяти борошна на 50 грамів більше, щоби тісто було не рідке. Залити пиріг можна і молоком, просто з вершками смачніше. 🙂 Яйце можна взяти одне велике.
Смачного. 🙂

кокосовая стружка, яйца, сладкий пирог, сметана, сливки, мука, сахар

Previous post Next post
Up