Форма 25х35 см.
Шоколадний корж:
6 яєць
200 г цукру
4 ст.л. окропу
150 г борошна
1 ч.л. розрихлювача
2 ст.л. какао
Яйця збити з цукром до пухкої піни. Додати окріп і ще трохи збити. Борошно змішати з какао і розрихлювачем, всипати в яєчну масу і замісити рідкувате тісто. Випікати шоколадний корж при 180 град.С 30-40 хвилин або до сухої палички. Якщо не перегрієте духовку, то корж вийде рівним. Коли він вистигне, розрізати його на два коржі.
Горіховий корж:
5 білків
160 г цукру
3 ст.л. борошна
250 г обсмажених та нарізаних грецьких горіхів
До білків додати щіпку солі і збити з цукром до білої піни. Додати горіхи та борошно. Перемішати, викласти у форму і пекти при 180 град.С 25-30 хвилин. Готовому дати вистигнути.
Перший крем:
5 жовтків
200 г цукру
300 г вершкового масла
Жовтки збити з цукром. Тут я додала апельсиновий лікер - 2 ст.л., можна його замінити чайною ложкою апельсинової цедри або зовсім нічого не додавати. Поставити жовткову масу на водяну баню і заварити хвилин 5-7, до тих пір, поки розтане цукор. Накрити масу плівкою в контакт і охолодити. Вершкове масло кімнатної температури збити на білий пух, додати жовтковий крем і ще раз збити. Якщо інгредієнти будуть однакової температури, то крем не розшарується.
Другий крем:
500 мл молока
1 пакет ванільного пудингу (40 г)
3 ст.л. цукру
Ванілін
Заварити, як звичайний пудинг, до перших бульбашок. Накрити плівкою вконтакт, охолодити.
Додати цей крем до жовтково-масляного і збити все разом до однорідного крему. Довго не збивати, щоб крем не розшарувався.
Для глазурі:
100 г шоколаду
25 г вершкового масла
2 ст.л. молока
Розтопити все разом в мікрохвильовці чи на маленькому вогні або на водяній бані. Залити готовий торт.
Складання торту.
Перша частина шоколадного коржу.
Половина крему.
Горіховий корж.
Друга половина крему.
Друга частина шоколадного коржу.
Шоколадна глазур.
Дати торту настоятися.