Житньо-пшенично-цільнозерновий крекер

Mar 26, 2019 21:34

Крекер дуууже смачний, солоний, хрусткий, духмяний та корисний. :)




100 г житнього борошна
100 г пшеничного цільнозернового борошна
1 ч.л. розпушувача (я взяла півложечки розпушувача і півложечки амонію)
0,5 ч.л. солі
125 г домашнього сиру (творогу)
50 г вершкового масла або маргарину
50 мл молока

Доданки до смаку по бажанню.
Я додала по чайній ложці насіння льону та кунжуту.
Можна додавати кмин, мелене насіння коріандру, будь-які висівки, тощо.

Змішати два борошна з сіллю та розпушувачем. Додати сир, масло або маргарин і почати замішувати, поступово додаючи молоко. В кінці замісу додаємо насіння і виробляємо колобок. Зложити тісто в пакет і покласти в холодильник на 30-40 хвилин. Потім тісто потрібно розділити на дві частини і дуже тонко розкачати. Це краще робити в одноразовому пакетику для сніданків. Розкачати тісто, розрізати пакетик, наколоти тісто виделкою, нарізати на квадратики або прямокутники і поставити в гарячу духовку, нагріту до 200 градусів Цельсію. Пекла 10 хвилин на одній стороні, потім перевернула і ще хвилин 5 на іншій, щоб печиво було рум"яне. Якщо ваша духовка добре рум"янить, то просто печіть до рум"яного кольору, не перевертайте. :)

Смачного! :)

Це рецепт Ірини Хлєбнікової. У неї за рецептом було житнє та гречане борошно. У мене гречаного наразі немає, тому замінила цільнозерновим. :) У відео добре видно, як легко тісто розкачується у пакетику.

image Click to view



гречневая мука, диабет, маргарин, ржаная мука, печенье, молоко, сливочное масло, творог, цельнозерновая мука

Previous post Next post
Up